SVT-experten Hanna Marklund sätter nu ned foten efter Caroline Segers oväntade utspel

Caroline Seger har gjort comeback efter lång frånvaro.
Nu siktar 38-åringen på att på den svenska VM-truppen.
Vilket får SVT-experten Hanna Marklund att sätta ned foten efter Segers utspel.

Senaste året har inte alls varit lätt för veteranen Caroline Seger som dragits med stora skadeproblem i många månader. I helgen gjorde hon återigen comeback för Rosengård i Damallsvenskan och skickade sedan en tydlig passning inför sommarens fotbolls-VM.

Seger till VM?

38-åringen siktar nämligen på att hinna komma i full matchform och ta en plats i den svenska VM-truppen.
– En Caroline Seger i bra form är så klart med i ett VM, sa svenskan till SVT då.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Caroline Seger, fotboll
230407 Caroline Seger of Sweden after the women’s international friendly football match between Sweden and Denmark on April 7, 2023 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0557

Men frågan är om det är värt att chansa med en skadedrabbad 38-åring i form av landslagskaptenen Seger. Efter svenskans utspel om VM kliver nu SVT-experten Hanna Marklund in och sätter ned foten i frågan.
– Ja, det är självklart att hon ska vara det (med i truppen). Är hon spelbar och i bra form, då är hon given, säger Marklund till SVT Sport.
– Hon vill visa att hon har betytt mycket för landslaget och att hon har en plats där. Hon vill vara väldigt tydlig med att om hon är i bra form ska hon vara med. Jag tycker att det är rimligt.

LÄS MER: Helt bisarra anledningen som ger Neymar jätteproblem vid en flytt till Manchester United

Marklunds dom

Årets fotbolls-VM för damer avgörs i Australien och Nya Zeeland från den 20 juli till den 20 augusti och då hoppas Caroline Seger kunna vara med i vad som högst troligt lär bli hennes allra sista mästerskap i landslaget. Förre landslagsspelaren Hanna Marklund ser flera fördelar med att ha med 38-åringen i den blågula VM-truppen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hanna Marklund, fotboll
230216 Swedish tv-expert Hanna Marklund during the women’s international friendly football match between Sweden and China on February 16, 2023 in Marbella. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0498

Trots att det tar upp en plats för någon annan ung spelare i lagbygget.
– I dagsläget finns det inte så många fler mittfältare i en balanserande roll, men hon kanske inte ska vara en startspelare, säger SVT-experten.
– Caroline Seger har en helt annan position än unga jokrar som man vill kasta in i slutet av matcherna. Hon har så mycket annat, hon har så mycket kunskap och när hon är i form så tillför hon så mycket på plan och utanför planen. Men hon har varit borta länge, så bara om hon kommer tillbaka till formen.

Vill du se Caroline Seger i VM-truppen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: AIK-supportern Niklas Strömstedt säger det som alla tänker efter kaosderbyt – artisten är fly förbannad