Sverige gjorde en bragdartad match mot Spanien i VM-kvalet.
Men det räckte inte.
Nu avgörs Sveriges VM-öde i playoff, i mars månad.

Inledningen blev precis som väntat. Full kontroll av Spanien, mängder av passningar, högt bollinnehav och några halvchanser.

Men så växte Sverige in i matchen och började ta för sig mer. Vann närkamper och lyckades hålla igång lite mer av ett eget spel. Visst, det var mest svenska kontringar, men Sverige hade även några fina, längre anfall.

Och så hade man Emil Forsberg. Leipzig-stjärnan hade TVÅ fina målchanser i den första halvlek. Forsbergs andra chans var riktigt het, när han glömdes bort i straffområdet och så när kunde vinkla in 1–0 via stolpen.

Så första halvlek var inget annat än med beröm godkänt för Sverige. Öppningen av andra fortsatta faktiskt i samma stil, även om Spanien hade någon vass chans under första 10 minuterna av halvleken.

Sverige orkade sedan inte stå upp lika bra efter det. I 63:e minuten kom så ett överraskande byte, då just Emil Forsberg plockades ut. Forsberg som då haft Sveriges tre chanser i matchen.

Zlatan Ibrahimovic, som ju startade på bänken, kom sedan in i den 73:e minuten.

Sverige hade sedan några halvchanser i slutet av matchen. Men med fyra minuter kvar drog Spanien upp ett anfall. Ett distansskott tog i ribban och Alvaro Morata kunde enkelt lägga in returen.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */