Sverige pekas nu ut som favorit till VM-guldet – siffrorna får alla svenskar att börja drömma: "Jäklar"

Sverige pekas nu ut som favorit till VM-guldet – siffrorna får alla svenskar att börja drömma: ”Jäklar”

Sverige gör upp med sju andra länder om VM-guldet.
Men nu pekas svenskorna ut som favoriter till pokalen.
– Jäklar! Det gick snabbt, säger målvaktshjälten Zecira Musovic.

Svenska landslaget stod för en bragdmatch i VM-åttondelsfinalen mot världsettan USA. Framförallt var det målvakten Zecira Musovic som storspelade i målet och räddade gång på gång genom att hålla nollan i 120 minuter.

Sverige favoriter

Sedan höll svenskorna nerverna i styr bäst under straffläggningen och gick segrande ur dramatiken för att ta sig vidare till VM-kvartsfinalen. Nu väntar Japan och ännu en tuff match för blågula damerna på vägen till medaljerna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, fotbolls-VM
230806 Amanda Ilestedt and Fridolina Rolfö of Sweden celebrate after the FIFA Women’s World Cup round of 16 football match between Sweden and USA on August 6, 2023 in Melbourne. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0674

Japan har imponerat med klara segrar både mot Spanien och Schweiz i sin åttondelsfinal men nu pekas ändå Sverige ut som favoriter. Ja, till och med som favoriter att gå hela vägen till finalen.

LÄS MER: Hedvig Lindahls hårda dom efter Zecira Musovics bragdmatch – vädrar nu sin kritik mot svenska laget

Musovics svar

När stornationer som både Tyskland och USA har åkt ut är Sverige tillsammans med England favoriter till att vinna det åtråvärda VM-guldet.
– Sverige är andrahandsfavoriter, strax efter England. Men baserat på vår modell är Sverige faktiskt det bästa laget som är kvar i mästerskapet, säger Simon Gleave, analyschef på statistikföretaget Nielsen’s Gracenote, till SportExpressen.
– England har dock teoretiskt sett den lättaste kvartsfinalen framför sig mot Colombia och de är därför favoriter att vinna för tillfället.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, fotbolls-VM
230806 Magdalena Eriksson of Sweden celebrates after scoring during the penalty shootout during the FIFA Women’s World Cup round of 16 football match between Sweden and USA on August 6, 2023 in Melbourne. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0674

Sverige är hittills obesegrade i VM och har bara släppt in ett enda mål på fyra matcher. När Blågult nu pekas ut som favoriter lär det få många svenska supportrar att börja drömma – men spelarna låter sig inte svävas iväg.
– Jäklar. Det gick snabbt, säger åttondelsfinalens matchhjälte Zecira Musovic som svar.

LÄS MER: Japans stora rädsla för Sverige inför VM-drabbningen – pekar nu ut svenskan de fruktar mest: ”Älskar det”

De vill helst ta en match i taget men självklart är målet att nå VM-final för första gången på 20 år.
– Jag har väl en vision och dröm att vi ska gå så långt som möjligt. Och jag är väldigt stolt över hur vi har presterat och vi har vunnit matcher på olika sätt. Jag tror vi kan gå väldigt långt och hoppas så klart vi ska stå där i finalen, säger Sofia Jakobsson i ett uttalande.

Hur tror du att det går för Sverige mot Japan? Dela artikeln och säg din åsikt!