Sverige fullständigt överkörda av Portugal i Jon Dahl Tomassons första match som förbundskapten

Den allra första matchen som svensk förbundskapten.
Då fick Jon Dahl Tomasson se Blågult bli helt överkörda.
Portugal vann till slut träningsmatchen med hela 5-2.

Det tog 24 minuter på Estádio Dom Afonso Henriques i portugisiska Guimarães innan hemmalaget spräckte nollan. Då dundrade Rafael Leão in ledningsmålet i målvakten Robin Olsens vänstra kryss efter att Bernardo Silva träffat stolpen.

Nio minuter senare gick ingen upp i press mot Matheus Nunes, som enkelt kunde placera in 2–0 vid Olsens högra stolpe. Och i halvlekens sista minut föll även portugisernas tredje mål. Bruno Fernandes var helt ren i det svenska straffområdet och kunde enkelt skicka in 3–0 för Portugal, som vilade exempelvis superstjärnan Cristiano Ronaldo.

Det fortsatte i andra halvlek. I den 57:e minuten kunde Bruma rulla in 4–0 i tomt mål på passning av Bernardo Silva efter att den svenske mittbacken Isak Hien drällt med bollen. Visserligen reducerade Viktor Gyökeres blott en minut senare, men efter en dryg timme kunde Gonçalo Ramos sätta 5–1.

I den 90:e minuten tröstnätade Gustaf Nilsson tll 5–2. På måndag ställs Sverige mot Albanien på Friends arena i Solna.

Vad tycker du om Sveriges insats i kväll? Dela artikeln och säg din åsikt!