Svenske PL-stjärnans oerhört vackra gest – som får lilla flickan att tappa hakan: ”Vilken förebild!”

Anthony Elanga har exploderat i fotbollsvärlden senaste året.
Men han låter inte framgången stiga åt sitt huvud.
Utan visar här sin stora ödmjuka sida till en ung blågul supporter.

Han är född i Malmö till den förre MFF-spelaren Joseph Elanga men sonen är redan på god väg att överglänsa pappan när det kommer till fotbollskarriär. Anthony Elanga började i Elfsborg och gick sen via Malmö FF snabbt till självaste Manchester United.

Elangas succé

Därefter har det gått oerhört fort för den kvicke yttern. På bara sju år nådde Elanga A-laget och gjorde officiell debut i maj 2021.

Anthony Elanga, Sverige
220605 Anthony Elanga of Sweden during the Nations League football match between Sweden and Norway on June 5, 2022 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0314

Sedan har 20-åringen blivit bofast i Manchester Uniteds matchtrupper och även fått chansen i svenska A-landslaget. Elanga hade möjligheten att välja bland Kamerun, England och Sverige men valde att dra på sig den blågula landslagsdressen.

Landslagsdebut

Han har redan representerat Sverige på U17-, U19- och U21-nivå men i början av 2022 kom den stora chansen. När svenske Premier League-stjärnan blev uppkallade till herrlandslaget och hittills har det blivit tre landskamper och ett mål för stortalangen.

Anthony Elanga, Sverige
Anthony Elanga, Sverige. FOTO: Bildbyrån + Instagram.

Men trots stora framgångarna senaste året så har Elanga ändå inte låtit hybrisen stiga honom åt huvudet. Istället har han visat prov på äkta ödmjukhet och framförallt gentemot de unga supportarna som ser upp till honom.

”En förebild”

Svenska landslaget har lagt ut en video, se den här nedanför, på Instagram som tydligt visar 20-åringens stora hjärta. Och att han gör det där lilla extra som betyder så oerhört mycket för de yngre fansen.

I videon ser man hur Elanga springer ikapp en liten tjej för att ge henne sina egna fotbollsskor som en fin gåva. En vacker gest som ger ett oförglömligt minne för den unga gesten och svenske fotbollsstjärnan hyllas stort av andra svenska fans i kommentarerna.
”Vilken förebild”, skriver en följare.
”Verkligen så snällt”, skriver en annan.
”Kung”, konstaterar en tredje.

Dela artikeln för att hylla det här fina agerandet av Anthony Elanga!

LÄS MER: Så absurt mycket pengar får Graham Potter i Chelsea – en saftig löneförhöjning på hela 500(!) procent

Se videon: