Svenska svaret efter jätteilskan mot domaren Glenn Nyberg i Champions League – klockrena passningen: ”Ett stort misstag”

Bayern München blev alldeles rasande mot domarinsatsen.
Nu kommer det svenska svaret efter Champions League-dramat.
– De borde hylla Glenn (Nyberg) istället, säger domarchefen Martin Ingvarsson till Aftonbladet.

Champions League-stormötet mellan Arsenal och Bayern München blev rejält händelserikt på tisdagskvällen. 2-2 slutade matchen på Emirates efter stor dramatik och en svensk hamnade mitt i händelsernas centrum.

Ilska mot Nyberg

Huvuddomaren Glenn Nyberg fick en riktigt svettig kväll och två rejält omdiskuterade straffsituationer att hålla reda på. Det var i den 67:e matchminuten som Arsenalbacken Gabriel Magalhaes plötsligt tog upp bollen med händerna i straffområdet efter att svenske domaren blåst igång spelet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Harry Kane, fotboll
Bayern’s Harry Kane during a German Bundesliga soccer match between SV Darmstadt 98 and Bayern Munich in Darmstadt, Germany, Saturday, March 16, 2024. (AP Photo/Michael Probst) ajm119

Det fick tyskarna och främst huvudtränaren Thomas Tuchel att bli alldeles vansinniga. Bayern München tycker att det var en solklar straff att blåsa för.
– Domaren gjorde ett stort misstag. Jag vet att det var en galen situation. De lade ner bollen, han (Nyberg) blåste och backen tog bollen med båda sina händer, säger Tuchel på presskonferensen efter slutsignalen.
– Vi borde ha fått en klar straff när domaren blåste i sin pipa, målvakten passade bollen och Gabriel tog upp den. Det är den tydligaste straffen jag någonsin har sett, säger anfallsstjärnan Harry Kane i ett uttalande.

Svenska svaret

Nu kommer det svenska svaret och svenske elitdomarcoachen Martin Ingvarsson kan inte alls förstå den stora ilskan i Tyskland.
– Sunt förnuft råder i den situationen. Jag har inte fått någon feedback från Uefa. Men jag skulle bli oerhört förvånad om de skulle klanka ner på det, säger Ingvarsson till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Nyberg, fotboll
UPPSALA 20230916 Domaren Glenn Nyberg under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IK Sirius FK och Varbergs Bois FC på Studenternas i Uppsala. Foto: Staffan Claesson / TT / kod 70630

Svenske domarprofilen skickar tillbaka ett kaxigt svar om att Bayern borde vara glada över Glenn Nybergs domarinsats i Champions League-matchen.
– En pressad snart före detta tränare i Bayern borde kanske hylla Glenn istället för den fantastiska bedömningen han gör i slutet på matchen. I realtid på tv ser det ut som straff. Men när man ser den i repris är det tydligt att Saka initierar kontakten på Neuers ben. Oerhört vasst av Glenn att instinktivt bedöma det från en mycket bra position, säger Ingvarsson till kvällstidningen och avslutar med följande ord:
– Jag har pratat med Glenn som nu förbereder sig för match i omgång tre i allsvenskan.

Vad tycker du om Glenn Nybergs insats i Champions League? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics son Vincents drömdebut i svenska landslaget – hjälte direkt i första matchen

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev