Mardrömmen: Målvaktslegendaren Magnus Hedman akut till sjukhus – på väg att förlora synen: ”Då hade jag blivit blind”

Magnus Hedman har tvingats till akut operation.
Då målvaktslegendaren var på väg att bli blind.
”Det kom blixtar”, erkänner han på Instagram.

Det började redan under veckan då Magnus Hedman upplevde problem med synen. Sedan kom helgen och allt förvandlades till mardröm för den förre landslagsmålvakten i fotboll.

Hedmans olycka

51-åringen tvingades till akut operation på St Eriks ögonakut i Solna. Hedman hade drabbats av näthinnelossning och situationen blev oerhört allvarlig.
”Planen var att träna, äta en god köttbit och avsluta med en lång promenad. Det slutade med näthinnelossning och inlagd för operation istället”, skriver han själv på Instagram.
”Återigen en väckarklocka kring att leva fullt ut varje dag”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Hedman, fotboll
141110 Magnus Hedman under Fotbollsgalan den 10 november 2014 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Det blev så allvarligt att Magnus Hedman hade förlorat synen om han inte agerat omedelbart. Nu öppnar han upp på sociala medier och delar med sig av otäcka bilder på vad som egentligen hänt, se inlägget här nedanför.
”Jag hade blixtar och sen en skugga delvis över synfältet. Ser du dåligt så vänta inte med att åka in! Jag hade blivit blind om jag inte åkt hit och trott att det skulle gå bort av sig själv. Det enda som gått bort då hade varit synen”, skriver han på Instagram.

Hyllar sjukhuset

Det blev en lyckad operation under helgen och Hedman drabbade öga räddades för att behålla synen. Efter det omtumlande som hänt hyllar han nu vårdpersonalen som tagit väl hand om honom.
”Några som verkligen varit och är fantastiska är personalen på S:t Eriks Ögonsjukhus! Så omhändertagande, professionella och genuina i sitt sätt att vara!
Tacksam för svensk sjukvård och till alla er som tagit hand om mig”, skriver han i sitt inlägg.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Hedman, fotboll
Magnus Hedman tvingades till akut operation i helgen. FOTO: Instagram

Magnus Hedman får mycket kärlek och många hälsningar på sociala medier efter att ha delat med sig om det stora traumat. Nu väntar flera veckor rehabilitering för målvaktslegendaren.
”Nu ska jag vänja mig vid att inte få träna på 6 veckor men jag har löst värre”, skriver han.

Nu hjälps vi åt att stötta Magnus Hedman? Dela artikeln och säg några stärkande ord!

LÄS MER: Magnus Hedman tar ut de 11 bästa han spelat med – och drömlaget svämmar över av världsstjärnor

Se bilderna:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev