Superinhoppet frälste Liverpool – tog blytung seger mot United

Det var som väntat hemmalaget Liverpool som öste på mest i den första halvleken av klassikermötet.

Liverpool tog också ledningen, genom Sadio Mané. Men United kom tillbaka efter att Jesse Lingard rakat in en retur i den 33:e minuten. Chansen uppkom efter en rejäl målvaktstavla och var egentligen Uniteds enda klara målchans i första halvlek.

Andra halvlek stod och vägde fram till att Jürgen Klopp satte in Xherdan Shaqiri. Han drog in 2–1-målet via ribban i den 73:e minuten och satte även avgörande 3–1 i den 81:a minuten. Ett skott som tog på en United-försvares ben och styrdes in utom räckhåll för David de Gea.

Texten uppdateras.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/_if9eo1qN1tEyvQPugADi7r6m0ku-_fWyfw0QN64qf5wJNEN6vB2bj4uWH3AKOF3?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”9:10″ /]