STORT GRATTIS: Tomas Brolin fyller 54 år i dag – visar nu upp privata bilden från det mest oväntade firandet

STORT GRATTIS: Tomas Brolin fyller 54 år i dag – visar nu upp privata bilden från det mest oväntade firandet

Han är en av svensk fotbolls riktigt stora.
I dag fyller Tomas Brolin så mycket som 54 år.
Och visar upp privata bilden från det mest oväntade firandet.

Det var i klubbarna GIF Sundsvall och IFK Norrköping som Tomas Brolin slog igenom inom svensk fotboll innan flyttlasset gick vidare till Italien och spel i Parma. Där skulle Hudiksvallssonen få sitt stora internationella genombrott och bli ett namn på allas läppar.

Brolins karriär

Fem säsonger blev det i Serie A och under tiden hos Parma åkte Brolin till USA för att bli odödlig med det svenska landslaget i fotbolls-VM 1994. Nedflyttad som högermittfältare skulle han bli en av de stora nyckelspelarna för den historiska bronsmedaljen som bärgades i Nordamerika den oförglömliga sommaren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tomas Brolin, fotboll
940716 VM — Tomas Brolin, Sverige © Bildbyrån – VM 94

Brolin blev också uttagen till världselvan i VM 1994 och återvände sedan till Italien som en hyllad storstjärna. Det skulle sedan resultera i en flytt till storligan Premier League ett år senare och spel i klassiska laget Leeds United.

De jobbiga åren

Men det var här problemen började för Tomas Brolin och karriären skulle aldrig bli lika framgångsrik igen. Tiden i Leeds blev oerhört tuff och det skulle sedan bli ännu värre när han flyttade vidare till Crystal Palace.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tomas Brolin, fotboll
190121 Tomas Brolin med sällskap under Idrottsgalan den 21 januari 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Till slut fick Brolin nog 1998 och valde att avsluta fotbollskarriären rekordtidigt efter flera jobbiga år. Bara 28 år gammal la han skorna på den berömda hyllan för gott men anses anses ändå som en av svensk fotbolls riktigt stora lirare genom tiderna.

Oväntat firande

Med imponerande 27 mål på 47 landskamper får man också säga att han hade ett ruskigt bra målsnitt i den blågula landslagströjan. Sedan avskedet till spelarkarriären har vi heller inte fått se Brolin återvända till fotbollen i någon annan slags roll.

LÄS MER: Här är nya världselvan för VM 1994 och två(!) svenskar tar plats – men Tomas Brolin snuvas helt: ”Hyfsad elva”

I dag fyller svenske fotbollshjälten hela 54 år och verkar ha smygfirat födelsedagen redan i förväg då han bjöd in till den mest oväntade festen i helgen som var, se bilderna här nedanför. Brolin bjöd in vänner och nära till en julfest(!) i Sigtuna när det fortfarande bara är november.
”Tack till alla som kom på julparty”, skriver han på Instagram till bilderna på sig själv i tomtekläder.

Vill du gratulera Tomas Brolin? Dela artikeln och säg några fina ord!

Se bilderna:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev