Här är nya världselvan för VM 1994 och två(!) svenskar tar plats – men Tomas Brolin snuvas helt: "Hyfsad elva"

Här är nya världselvan för VM 1994 och två(!) svenskar tar plats – men Tomas Brolin snuvas helt: ”Hyfsad elva”

Visst är det svårt att släppa fotbolls-VM 1994?
Denna oförglömliga sommar som ligger så varmt i hjärtat.
En helt ny världselva har offentliggjorts och två svenskar tar plats i drömlaget.

Det finns en anledning till att vi fortfarande pratar om fotbolls-VM 1994 och minns tillbaka till det oförglömliga mästerskapet. För svensk fotboll blev turneringen helt avgörande och byggde ett rekordstort fotbollsintresse i hela landet.

Fotbolls-VM 94

Sverige dansade och jublade verkligen den sommaren 1994 när landslagshjältarna stod för en historisk bragd genom att gå hela vägen och bärga ett imponerande VM-brons. Så många blågula hjältar som för alltid skrev in sig i historieböckerna och rakt in i svenska folkets hjärtan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

VM 94, fotboll
940716 Fotboll, VM 1994, Sverige – Bulgarien: De svenska bronsmedaljörerna efter matchen, Bakre raden fr v Tommy Svensson, Hans Hultman, presschef, Håkan Mild, Roger Ljung, Magnus Hedman, Tord Grip, Jesper Blomqvist, Klas Ingesson, Kennet Andersson, Teddy Lucic, Martin Dahlin, Leif Andersson, sponsor, Stefan Rehn, Lasse Eriksson, Roland Nilsson, Sten-Ove Ringborg, massör, Jonas Thern, Magnus Erlingmark, Patrik Andersson. Främre raden fr v Joachim Björklund, Thomas Ravelli, Stefan Schwarz, Pontus Kåmark, Henrik Larsson, Anders Limpar, Tomas Brolin och Mikael Nilsson © Bildbyrån

Än i dag minns man de starka bilderna från bronsfirandet i Rålambshovsparken när VM-laget återvände till svensk mark och togs emot som nationalhjältar. VM 1994 kommer för alltid att leva kvar hos svenskarna och fortsätta att påminna oss om vad som en gång var när landslaget chockade världsfotbollen.

LÄS MER: Tv-profilens ärliga svar efter intima chockfrågan om VM 94-hjältarna: ”Jag undrar om…”

Brolin nobbas

Den som stack ut mest och även fick äran att ta en plats i turneringens världslag var Tomas Brolin. Men nyligen offentliggjordes en helt ny världselva och då snuvas Brolin fullständigt, se här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tomas Brolin, fotboll
940526 Fotboll, Sverige: Tomas Brolin, Sverige. © Bildbyrån – 17811

Målvaktshjälten Thomas Ravelli har delat med sig av nya världselvan på Instagram och där hittar vi elva legendariska spelare. Och det är faktiskt två svenskar som tar plats i det otroliga drömgänget, se bilden här nedanför.

LÄS MER: Här återförenas VM 94-bronshjältarna igen – för den allra mest klockrena anledningen: ”Vilket supergäng”

Ravelli är den ena och den andra är faktiskt Jonas Thern på mittfältet. Sedan är det en hel del brassar, då de vann VM-guldet 1994, och ytterligare ikoner som Paolo Maldini, Roberto Baggio, Gheorghe Hagi och Hristo Stoichkov.
”Hyfsad startelva”, skriver Ravelli tillsammans med bilden.

Vad tycker du om världslaget från 1994? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se elvan: