Tv-profilens ärliga svar efter intima chockfrågan om VM 94-hjältarna: ”Jag undrar om…”

Fotbollssommaren 1994 var helt oförglömlig.
En som var med bragdgänget i USA var artisten Niklas Strömstedt.
Och nu får han en högst intim och oväntad fråga om VM 94-gänget.

Det var något alldeles magiskt som hände i USA sommaren 1994. Ett svenskt fotbollslandslag hade tagit sig över Atlanten för att representera vårt blågula land.

VM 94-bragd

Några oförglömliga idrottskvällar senare skulle de bli hjältar för många, många år framöver. För ingen glömmer väl vad som hände under fotbolls-VM 94 när Sverige överraskade alla och gick hela vägen till ett sensationellt VM-brons.

VM 94, Sverige
940716 Fotboll, VM, Bromsmatch, Sverige – Bulgarien, 4-0: fr.v. Tomas Brolin, Håkan Mild, Henrik Larsson, Thomas Ravelli, målvakt, Kennet Andersson, Sverige. Visar upp sina medaljer. © Bildbyrån – VM94

Legendarer som bland annat Thomas Ravelli, Stefan Schwarz, Tomas Brolin, Kennet Andersson och Martin Dahlin charmade alla och fotbollsfeber rådde i hela Sverige när Blågult spelade. En som var med på resan i USA var artisten Niklas Strömstedt.

Intima frågan

Tillsammans med vännerna Orup och Anders Glenmark bildade de bandet GES och hade fått den stora äran att göra VM-låten ”När vi gräver guld i USA”. Precis som VM-insatsen den sommaren blev även låten oförglömlig och spelas än i dag.

Niklas Strömstedt
210710 Niklas Strömstedt på läktaren under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Varberg den 10 juli 2021 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN / COP 106 / AE0048

När Strömstedt, som idag även är en känd tv-profil, gästar podcasten ”Fördomspodden” får han på nytt minnas tillbaka till sommaren 1994. När han får en högst intim och rejält oväntad fråga om VM 94-gänget.

Ärliga ord

Programledaren Emil Persson är verkligen rejält nyfiken på vad som egentligen hände i USA och frågar: ”Du sitter på information som skulle kunna förstöra halva VM 94-truppens äktenskap?”
– Nä, det gör jag faktiskt inte. Jag undrar om jag ens sitter på någon information som skulle kunna förstöra äktenskap för en enda spelare, svarar en något ställd Strömstedt i podden.

Niklas Strömstedt fortsätter att bli pressad och svarar sedan ärligt på frågan om bronshjältarna i VM 94-laget.
– Jag har ingen aning om vilka som hade relationer eller så under VM 94. Och jag tror inte de hade tid riktigt, erkänner han i intervjun.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: När en 60-årig(!) Arne Hegerfors visade upp oanade jättetalangen – med total lekstuga på fotbollsplanen