STORT GRATTIS! Tomas Brolin fyller 53 år – visar nu upp den privata bilden från intima födelsedagsfirandet

Han är en av svensk fotbolls stora.
I dag fyller Tomas Brolin hela 53 år.
Och visar upp den privata bilden från hans alldeles egna födelsedagsfirande.

Det var i GIF Sundsvall och IFK Norrköping som Tomas Brolin slog igenom på svensk mark innan flyttlasset gick till Italien och spel i Parma. Där skulle Hudiksvallssonen få sitt stora internationella genombrott.

Brolins karriär

Det blev fem säsonger i Serie A och under tiden i Parma åkte Brolin till USA 1994 för att bli odödlig med det svenska landslaget i fotbolls-VM. Som högerytter skulle han bli en av de stora nyckelspelarna i den historiska bronsmedaljen som bärgades i Nordamerika.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tomas Brolin, fotboll
940716 VM — Tomas Brolin, Sverige © Bildbyrån – VM 94

Dessutom blev Brolin uttagen till världselvan i VM 1994 och återvände sedan till Italien som en hyllad storstjärna. Det skulle sedan ge en flytt till Premier League ett år senare och spel i klassiska Leeds United.

LÄS MER: Tomas Brolin pekar ut tidernas bästa svenska spelare – med en viktig påminnelse: ”Man får inte glömma det”

Jobbiga åren

Men det var här problemen började för Tomas Brolin och karriären skulle aldrig bli densamma igen. Tiden i Leeds blev oerhört tuff och det blev sedan ännu värre efter flytten till Crystal Palace.

Till slut fick Brolin nog 1998 och valde att avsluta fotbollskarriären rekordtidigt efter flera jobbiga år. Bara 28 år gammal la han skorna på hyllan för gott och än i dag anses han som en av svensk fotbolls stora lirare genom tiderna.

LÄS MER: Hjälten Tomas Brolin avslöjar nu historien bakom den ikoniska målgesten: ”Visste inte vart jag skulle ta vägen”

Intima firandet

Med otroliga 27 mål på 47 landskamper får man också säga att han hade ett ruggigt bra målsnitt i den svenska landslagströjan. Sedan avskedet till spelarkarriären har vi inte fått se Brolin återvända till fotbollen igen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tomas Brolin, fotboll
220713 Tomas Brolin under dag 4 av ATP Nordea Open den 13 juli 2022 i Båstad. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0146

I dag fyller svenske fotbollshjälten hela 53 år och visar dagen till ära upp den privata bilden från hans alldeles egna födelsedagsfirande på morgonen, se den här nedanför. Då han överraskades med frukost på säsong och en stor present.

Flera svenska profiler har gratulerat Tomas Brolin på hans speciella dag.
”Grattis & Hurra Tomas!”, skriver Niklas Strömstedt på Instagram.
”Grattis du börjar närma mig haha”, skriver vännen Dr. Alban.
”Grattis”, skriver även Bianca Salming.

Vill du gratulera Tomas Brolin? Dela artikeln och säg några fina ord!

Se bilden: