STORT GRATTIS: Janne Andersson fyller 61 år – och får lögnen avslöjad av sin egen fru: "Det var en chock"

STORT GRATTIS: Janne Andersson fyller 61 år – och får lögnen avslöjad av sin egen fru: ”Det var en chock”

I dag fyller Sveriges förbundskapten Janne Andersson 61 år.
Nu avslöjar frun Ulrika sanningen om Jannes lögn.
– Jag har aldrig sett den sidan av honom tidigare, säger hon till Hallandsposten.

2016 tog Janne Andersson över det finaste tränaruppdraget som finns inom svensk fotboll. Efter stor succé med Halmstads BK och IFK Norrköping blev ”Party-Janne” ny förbundskapten för blågula herrlandslaget.

Janne i Blågult

Det skulle också bli en riktig drömstart för Sverige som kvalificerade sig till fotbolls-VM 2018 i Ryssland och skapade en oförglömlig sommar det året. Janne ledde Blågult hela vägen till VM-kvartsfinal efter flera fina insatser och med en lagdynamik i absolut världsklass.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, landslaget
210527 Head coach Janne Andersson poses for a portrait during a press meeting with Sweden on May 27, 2021 in Båstad. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0172

Men tiden efter det har varit tuffare för Andersson som inte lyckats lyfta Sverige till samma höjder. EM 2020 blev det oväntat uttåg mot Ukraina i slutspelet, VM 2022 lyckades Sverige inte ens ta sig till och drömmen om EM 2024 är som bortblåst.

Hustrun Ulrika

Vid sin sida under hela den här tiden har han haft sin fru Ulrika Andersson. De har varit gifta i över 30 år och träffades för första gången redan 1985 i Halmstad då båda studerade till idrottspedagog.
– Jag kommer ihåg Janne med sin hellugg, sina mjukisbrallor och sin fåniga portfölj som han hade fått när han hade jobbat extra på landstinget. Och jag minns särskilt en fest på kåren i en lokal under matsalen, då var vi ju inte mer än 200 elever på skolan. Den gången satt Janne och Mats Jingblad och kastade grejer i nacken på mig och tyckte det var skitroligt, berättar Ulrika för Hallandsposten.
– Sedan bodde jag i en lägenhet inne i stan och då brukade Janne cykla förbi utan att hålla i styret för att imponera på mig. Jag hade ju umgåtts med äldre killar i Stockholm och tyckte det var fruktansvärt barnsligt. Men samtidigt charmigt, medger Ulrika.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, landslaget
200127 Janne Andersson, Förbundskapten Fotboll, och hustrun Ulrika anländer till Idrottsgalan 2020 den 27 januari 2020 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / Bildbyrån / COP 234

Janne Andersson minns ett särskilt ögonblick från deras ungdoms dagar när han själv var målglad anfallare i Alets IK.
– Jag kommer ihåg när Ulrika skulle se mig spela första gången. Det var våren -86 och seriepremiär mot Centern på Sannarp. Lennart Ljung var tränare och sa till mig att ta det lugnt eftersom han visste att jag var lättprovocerad. Ulrika är inte lika bra på att hålla tider som jag så när hon kom cyklande efter en kvart fick hon se mig lomma av planen med rött kort. Fast då hade jag också hunnit göra segermålet, 1-0, berättar Janne i intervjun.

Men så är inte alls sanningen om man frågar Ulrika. Nu avslöjar hon sin mans lögn inför hela svenska folket.
– Jag cyklade inte, utan gick. Och någon kvart försenad var jag inte utan kanske fem, tio minuter. Och lommade?! Det första jag fick se när jag kom fram var Alet-ledare som lyfte en vansinnig Janne av planen. Jag hade aldrig sett den sidan av honom tidigare, så det blev en liten chock. Men sedan blev man ju van…, säger hon till lokaltidningen.

Dela artikeln för att gratulera Janne Andersson på födelsedagen!

LÄS MER: Glenn Hysén säger vad han egentligen tycker om Janne Andersson – och oväntade valet som ny förbundskapten