Glenn Hysén säger vad han egentligen tycker om Janne Andersson – och oväntade valet som ny förbundskapten

Glenn Hysén säger vad han egentligen tycker om Janne Andersson – och oväntade valet som ny förbundskapten

Svenska landslaget har ett tufft år i ryggen, och Janne Anderssons kontrakt som förbundskapten går ut nästa år. 
Glenn Hysén har ett förslag på en ersättare.
– En sån typ skulle jag gärna vilja ha, säger han till Sportbibeln. 

De svenska herrlandslaget har gått trögt de senaste par åren. En rad förluster och poängtapp har lett till nedflyttning till Nations Leagues division C och två missade mästerskap som de största bottennoteringarna. 

Hyllar Janne Andersson

På grund av de många missräkningarna och ett trögt spel ropar många nu på ett skifte på förbundkaptensposten. Den tidigare landslagsspelaren Glenn Hysén är inte så säker.
– Janne är en jävla bra gubbe. Sen har han inte fått till det riktigt. Men det är väl hugget som stucket om någon annan ska ta över, vem fan ska vi ha då? Man kan ju inte bara singla slant och ta någon. Det måste vara en god idé om du ska byta tränare, vem skulle kunna göra det bättre? Annars tycker jag inte att det är någon större idé att byta bara för bytandets skull, säger han till Sportbibeln. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Hysén, fotboll
120613 Fotboll, EM 2012, Sverige A: Öppen träning för de svenska fansen på Dynamo Stadion. Glenn Hysén © Bildbyrån – 82196

Hysén jämför landslaget med hans favoritklubb IFK Göteborg. 
– Det har ju varit lite så i Blåvitt också. De har bytt tränare till höger och vänster. Nu när det börjar fungera så kommer han att vara kvar ett tag, och det är väl det som krävs – kontinuitet. Jag tycker det är tråkigt om Janne skulle gå, men jag förstår varför tankarna går där.

LÄS MER: Jonna Sundlings oväntade ord som lär väcka starka reaktioner i skidvärlden: ”Jag tycker faktiskt det”

Hyséns förslag på förbundskapten

Blåvittikonen vill gärna ha kvar Janne Andersson, och tycker det är svårt att komma med förslag på vem som kan ta över. Men en tränare sticker ut lite extra för Hysén.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, fotboll
230912 Head coach Janne Andersson of Sweden during a press conference after the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Austria on September 12, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / JM0531

Han återfinns i Allsvenskan och tränar Göteborgs rival Malmö FF.
– Henrik Rydström gillar jag starkt, både som spelare och som ledare. Han är rätt på, det är en riktig fighter. Som spelare var han grym och han är ju likadan som tränare. En sån typ skulle jag nog gärna vilja ha, säger Hysén.

Vem tycker du ska bli Sveriges nästa förbundskapten? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Hedvig Lindahls hjärtskärande ord om framtiden – nära till tårar av starka bekännelsen: ”Handlar om respekt”