Jonna Sundlings oväntade ord som lär väcka starka reaktioner i skidvärlden: "Jag tycker faktiskt det"

Jonna Sundlings oväntade ord som lär väcka starka reaktioner i skidvärlden: ”Jag tycker faktiskt det”

Ny skidsäsong väntar och Jonna Sundling är redo.
Även om det blir något mästerskap för guldhjälten den här säsongen.
– Jag kommer att tävla så mycket kroppen orkar, erkänner hon nu för SportExpressen.

Skidsäsongen närmar sig med stora steg och svenska skidlandslaget tränar för fullt för att längdåkarna ska vara så redo som möjligt för den nya vintern. Men det kommer så klart att bli annorlunda då det inte är något stort mästerskap kommande säsong.

Sundlings guld

Istället blir det ”bara” fokus på världscupen och mångas favorit Tour de Ski under vinterhalvåret. För Jonna Sundling blir det en helt annan grej då hon verkligen specialiserat sig som mästerskapsåkare de senaste åren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
230905 Jonna Sundling under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 5 September, 2023 i Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0140

2021 slog hon till med dubbla VM-guld i sprint och sprintstafett, 2022 blev det OS-guld, OS-silver och OS-brons i Peking och 2022 återigen dubbla VM-guld i sprint och sprintstafett. Men nu kommer svenska guldhjälten ändå med ord som lär väcka starka reaktioner i skidvärlden.

LÄS MER: William Poromaas hårda kritik mot rivalen Norge – efter stora problemen: ”Klart att det är dåligt”

Jonnas ord

Till skillnad mot landslagskompisen Frida Karlsson som väckte stor kritik i Norge med sina ord om att hon funderade på att inte ens tävla i år så ser Sundling det på ett helt annat sätt. Hon känner oväntat nog att det är skönt med ett uppehåll från VM och OS.
– Jag tycker faktiskt det känns lite kul med en paus från mästerskap. Att få gå in lite mer för Tour de Ski och världscupen i stället, erkänner hon i en intervju med SportExpressen och lovar många lopp kommande säsong.
– Ja, jag kommer att tävla så mycket kroppen orkar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
230316 Jonna Sundling of the Swedish cross-country skiing team poses for a portrait at a press event during the FIS Cross-Country World Cup on March 16, 2023 in Falun. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0341

Men kvar återstår det en hel del försäsongsträning för att kroppen redo och Sundling vet hur viktig den är, med tanke på att fjolåret blev lidande av problem i säsongsupptakten.
– Just den här perioden har annars varit ganska kritisk för mig genom åren. För mig är det ju väldigt viktigt att få kontinuitet i träningen nu, säger 28-åringen i intervjun.
– Jag tycker att jag ligger i bra fas. Jag har fått träna enligt plan hela hösten utan några egentliga avbrott. Så det känns skönt.

Hur tror du att det går för Jonna Sundling i vinter? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Ebba Anderssons helt ärliga insikt – erkänner nu efter nobben mot landslagskompisarna: ”Inte beredd på det”