Lasse Granqvists stenhårda kritik mot Janne Andersson – tv-profilen säger nu det som alla tänker om Sverige

Lasse Granqvists stenhårda kritik mot Janne Andersson – tv-profilen säger nu det som alla tänker om Sverige

Janne Andersson och det svenska landslaget kommer inte lyckas kvala in till nästa års EM.
Nu får de, och förbundet, kritik av Lasse Granqvist.
– Det är ju någonting som gått fel
, säger han i podcasten Sporthuset.

Sverige förlorade EM-kvalmatchen mot Österrike med 1-3. Chansen att Blågult lyckas ta sig till europamästerskapet 2025 i Tyskland är nu minimal, och det krävs ett mirakel.

Granqvists hårda kritik

Förbundskapten Janne Andersson har ett svagt facit det senaste året. Men på presskonferensen efter Österrike-matchen var han tydlig att han inte kommer avgå. Även fotbollsförbundet meddelade att Janne i nuläget sitter säkert.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, landslaget
230912 Head coach Janne Andersson of Sweden in the Viaplay studio after the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Austria on September 12, 2023 in Stockholm. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / JM0531

I sin podcast Sporthuset som han har tillsammans med Tommy Åström riktar Lasse Granqvist nu kritik gentemot Svenska Fotbollförbundet.
– Alla blickar går till Fredrik Reinfeldt och förbundsstyrelsen, varför är inte en ny generalsekreterare på plats? I svenskt förbundsarbete är generalsekreteraren en nyckel, inte minst i fotboll när en ny förbundskapten ska rekryteras, säger Granqvist och fortsätter:

– Tänk om de anställer en förbundskapten nu och om tre månader anställer de en generalsekreterare som säger ”varför anställde ni den här förbundskaptenen?” I grund och botten måste man börja få svar från Reinfeldt och förbundsledningen, vilken generalsekreterare ska det vara? Hur ska svensk fotboll navigeras?

LÄS MER: Olof Lundhs oväntade drömnamn som ny förbundskapten – vill se VM 94-hjälten som Janne Anderssons ersättare

”Janne är lättkränkt”

Bägge sportprofilerna väljer också i podden att ifrågasätta Janne Andersson.
– Som vi hörde på presskonferensen, det var inte bara bråket med Bojan Djordjic, han har under det senaste året blivit lättkränkt. Det var han ju inte tidigare. Jag kunde se hur han kämpade och tillslut, det var ju inget utbrott men, man hör ju irritationen, istället för att lugnt bara surfa med vinkeln. Det lyckas han inte med, säger Åström i podden. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lasse Granqvist, TV4
210617 TV4:s Lasse Granqvist i TV4:s EM-studio inför en sändning under fotbolls-EM den 17 juni 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0103

Granqvist tillägger till kritiken:
– Det är ju någonting som gått fel och något som inte riktigt landat som vi tror. Det är ganska uppenbart att Janne Andersson har kört fast, landslaget kommer inte längre. 

Borde Janne Andersson lämna rollen som förbundskapten? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Magnus Wislanders toksågar dagens handboll – med orden alla borde höra: ”Vi gamla spelare var stolta över det”