STORT GRATTIS! Glenn Hysén fyller 63 år och öppnar upp om dödsångesten: "Det är min största rädsla"

STORT GRATTIS! Glenn Hysén fyller 63 år och öppnar upp om dödsångesten: ”Det är min största rädsla”

Glenn Hysén är en av svensk fotbolls allra största profiler.
Nu öppnar fotbollsikonen upp om ångesten som börjar krypa sig närmare för 63-åringen.
– Min största rädsla är att bli ensam, säger han i en intervju med tidningen Hem & Hyra.

Det finns få svenska fotbollsspelare som Glenn Hysén, både vad gäller personlighet och vad man uträttat på planen. Den frispråkige mittbacken har än i dag kultstatus i IFK Göteborg, laget han började spela för som ung 1978.

Ikonen Glenn

Hysén skulle nå enorma framgångar med ”Blåvitt” på 80-talet och skriva svensk idrottshistoria. Tillsammans vann de 3 SM-guld och 2 cupguld men framförallt chockade de hela Europa genom att spela hem anrika Uefacupen två gånger om 1982 och 1987.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Hysén, fotboll
891001 Fotboll, Glenn Hysén, Sverige © Bildbyrån

Än i dag håller Hysén den dubbeln bland det största som han åstadkommit under livet. Då har svenske legendaren även vunnit engelska ligan med storklubben Liverpool och blivit den första svensken i historien att tilldelas sex getingar av Expressen, efter hans supermatch mot England på Wembley 1988.

LÄS MER: Så nära var Glenn Hysén att dö – berättar om skräcknatten: ”Alla skrek och jag var helt grön-blå…”

Hyséns ångest

Glenn Hysén kommer för alltid bli ihågkommen för sina insatser för svensk fotboll och dessutom är det bara rekordmannen Zlatan Ibrahimovic som vunnit fler guldbollar än göteborgaren. Efter spelarkarriären har vi mest fått se fotbollsikonen som en go gubbe i flera olika tv-sammanhang och han erkänner själv att det är så de flesta ser på honom när de kommer fram på stan.
– Men de är ju glada, så vad fan spelar det för roll att jag spelat fotboll? Tvärtom är jag stolt över att det är en vanlig människa de gillar. Tacksam över att folk fortfarande tycker det är värt att ta en bild, säger han i en lång intervju med tidningen Hem & Hyra.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Hysén, fotboll
150318 Glenn Hysén under presskonferensen inför säsongspremiären av tv-programmet Mästarnas mästare den 18 mars 2015 i Stockholm. Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN / COP 162

Efter massor av år med ströjobb som expertkommentator, fotbollstränare, ambassadör för spelbolag och diverse tv-uppdrag har Hysén även gått längre tider som arbetslös och tvingats leva på a-kassa för att klara av vardagen. Det blev en väldigt nyttig erfarenhet för tidigare storspelaren.
– Det fick mig att inse vilken fantasivärld man lever i, utan att fatta hur många som har ett helvete. Man ska vara jävligt glad över hur man har det, säger han i intervjun.

LÄS MER: Glenn Hysén tar över Fångarna på Fortet och bjuder på enorm skrattfest – i kroppsstrumpa(!): ”Helt sanslöst!”

I dag är Glenn Hysén 63 år gammal och tankarna går oundvikligt mot det sista kapitlet av livet och legendaren öppnar upp om att det finns en ångest inför slutskedet av livet.
– Min största rädsla är att bli ensam, att inte ha någon att prata med. När man är lite äldre slår det en att man måste bli bättre på att hålla kontakten med sina gamla kompisar. För att inte hamna där, säger han till tidningen.

Dela artikeln för att hylla Glenn Hysén, en riktig svensk idrottsikon!