Så nära var Glenn Hysén att dö – berättar om skräcknatten: "Alla skrek och jag var helt grön-blå..."

Så nära var Glenn Hysén att dö – berättar om skräcknatten: ”Alla skrek och jag var helt grön-blå…”

Glenn Hysén har varit om en hel del i livet.
Nu avslöjar han hur nära det var att han faktiskt dog.
– Alla skrek och var helt hysteriska, säger han i programmet ”Konstiga frågor”.

Han är en av svensk fotbolls största profiler. Glenn Hysén var en ikonisk mittback på 80- och 90-talet och är fortfarande en levande legendar i IFK Göteborg och Liverpool.

Älskade Hysén

För att inte prata om i svenska landslaget. Där mittbacken fortfarande kan stoltsera med sina sex getingar efter en oförglömlig insats mot England i en VM-kvalmatch 1988.

Glenn Hysén
120613 Fotboll, EM 2012, Sverige A: Öppen träning för de svenska fansen på Dynamo Stadion. Glenn Hysén © Bildbyrån – 82196

Men han är inte bara älskad för sina fotbollsfärdigheter utan även för sin underbara personlighet. Och han har levt ett liv som få andra.

Var nära att dö

Nu avslöjar Hysén att hans dagar kunde tagit slut mycket tidigare. För under tiden i Liverpool var det mycket nära att han faktiskt dog.
– Jag har varit nära, jävligt nära…, säger han i nya Youtube-programmet ”Konstiga frågor” med profilen Jonatan Jonasson.

Glenn Hysén
090806 Fotboll, Glenn Hysén © Bildbyrån – 56070

Glenn och dåvarande frun Helena hade varit ute i Liverpool och ätit middag med lagkamraten Steve McMahon och hans fru Julie. Sedan tog kvällen en helt annan vändning.
– Efter en lång kväll med mycket bira och så skulle vi gå ut och ta var sin taxi. När jag är på väg ut mot taxin drar jag i Steves slips på skämt och då blir han förbannad. Så han drar till min slips när jag sätter mig i taxin. Och jag fick inte loss den, berättar Hysén.
– Sedan står jag helt plötsligt utanför taxin och jag tänkte direkt: ”Vafan, jag satte mig ju i taxin…”. Då berättar taxichauffören att jag höll på att dö, för att slipsen satt stenhårt och vi fick inte loss den.

”Jag var grön-blå”

Full panik tog över och skräcken växte när slipsen inte gick att få loss.
– Min exfru Helena var helt hysterisk. Det tog kanske tre minuter, hela grejen i taxin. Alla skrek och var helt hysteriska och jag var helt grön-blå i ansiktet. Jag var så nära att dö, berättar Glenn i ”Konstiga frågor”, se programmet här nedanför.
– Taxichauffören räddade mig, för att han hade en sax i handskfacket.

I dag kan Hysén se tillbaka på skräcknatten med sin sedvanliga mörka humor.
– Jag hade i och för sig varit ganska stolt över att ha blivit mördad av Steve McMahon. Det hade varit fantastiskt. Om man ändå ska dö så är det ju bra att bli det av en känd fotbollsspelare.

Se videon:

LÄS MER: När Glenn Hysén bad hela världen att ”dra åt helvete” inför VM 1990 – med ett leende på läpparna

Få våra nyhetsbrev!