Storstjärnans tårfyllda firande direkt efter EM-guldet – känsliga orden mot läktaren får allas hjärtan att smälta

England tog hem det efterlängtade mästerskapsguldet.
Efteråt visste firandet inga gränser – och bilderna på lagkaptenen Leah Williamsson efter slutsignal visar precis vad det här betydde för hela landet.

England har inte vunnit ett mästerskapsguld, varken på herr- eller damsidan, sedan 1966. Längtan efter en ny framgång har varit stor bland spelare och supportrar, och klassiska ramsan ”Football is coming home” har ekat när England spelat fotboll de senaste åren.

Vilda firandet

Inför EM på hemmaplan var England en av de stora favoriterna att ta hem den allra ädlaste medaljen. Och den här gången skulle det gå hela vägen. Men det kom att bli stor dramatik på ett utsålt Wembley Stadium i London.

Foto: Twitter

Det var en krampaktig första halvlek, där båda lagen ändå hade ett par chanser vardera att ta ledningen. Men målnollan skulle spräckas i mitten av den andra halvleken när Ella Toone lobbade bollen över den tyska målvakten.

Tyskland hittade sedan en kvittering, och matchen gick till förlängning. Då hittade England ett avgörande genom Chloe Kelly i den 110:e matchminuten, och ett vilt jubel bröt ut på Wembley.

Känslosamma orden

De engelska damerna lyckades sedan hålla undan sin motståndare från det egna målet, och när domaren blåste av matchen stod det klart att den långa väntan äntligen är över för Englands del.

Ett vilt firande, på både läktaren och planen, översköljde hela London och det gick inte att missa hur mycket det här betydde för de engelska spelare och för den rekordpublik som tagit sig till arenan.

Foto: Twitter

Det kablades snabbt ut bilder på glädjescenerna och den som snabbt fått fäste på sociala medier ute i världen är när lagkaptenen Leah Williamsson, med tårar i ögonen, vrålar ut sina känslor mot sin pappa bland publiken.

Klippet på storstjärnan är verkligen hjärtskärande, och visar verkligen hur länge hela England har väntat på den här framgången.

https://twitter.com/carmen_stdm/status/1553813082186686465

LÄS MER: När en 21-årig Zlatan Ibrahimovic satte pannan till – och fick Premier Leagues största ärkebuse efter sig