När en 21-årig Zlatan Ibrahimovic satte pannan till – och fick Premier Leagues största ärkebuse efter sig

Zlatan Ibrahimovic är inte rädd för någon.
Det visade han verkligen under en träningsmatch mot Manchester United när han drabbade samman med Roy Keane.

Det råder ingen tvekan om att Zlatan Ibrahimovic är en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom alla tider. Det finns inte någon som kan matcha 40-åringens enorma meritlista, där det blandat annat finns hela tolv ligatitlar.

Sejouren i Holland

Den allra första vann han med holländska Ajax – dit han värvades sommaren 2001. Och ligatiteln vann han redan under sin första säsong där han var starkt bidragande med sina 24 ligamatcher under sitt debutår.

Foto: YouTube

Det finns många goda minnen med Zlatan Ibrahimovic under hans första europeiska uppdrag. Allra mest minns man nog hans sagolika soloräd i en match mot NAC Breda, som har blivit ett av hans mest ikoniska mål genom karriären.

Men det finns också andra härliga ögonblick med Zlatan från sin tid i Holland – där han direkt visade att han inte räds för någon spelare som helst.

Drabbade samman med ärkebusen

Under en träningsmatch inför säsongen 2002/03 ställdes hans Ajax mot ett stjärnspäckat Manchester United. David Beckham, Ruud Van Nistelrooy och Roy Keane fanns bland annat på planen, och den sistnämnda är någon man direkt inte vill bråka med.

Britten var en riktig tuffing under sina år som fotbollsspelare, och en ordentlig ärkebuse. Men det var någonting som Zlatan Ibrahimovic struntade helt i, och gjorde förmodligen det som ingen annan hade vågat.

Foto: YouTube

Han hamnade i en dispyt med Phil Neville, och trots att Roy Keane kom rusandes så fortsatte bråket med spelarna. Det slutade till sist med att domaren fick putta bort Keane, vilket fick Zlatan Ibrahimovic att dra till med ett hånfullt flin mot britten.

Se klippet här:

LÄS MER: Svenske tränarens kritik mot egna landslaget – kaxiga draget inför EM som fällde Sverige: ”Det blev tydligt”