Stora oron för Zlatan efter återkomsten – vännernas helt ärliga bekännelse: ”Det är otroligt förvånande”

Milan fick en fin start på Champions League-slutspelet.
Men vid sidan av planen växer oron för Zlatan Ibrahimovic.
– Det är den enda förklaringen, slår Kim Källström fast i C More-studion.

Det var från läktarplats som Zlatan Ibrahimovic fick se sitt Milan få den perfekta starten på Champions League-slutspelet i åttondelsfinalen mot Tottenham. Brahim Diaz gjorde matchens enda mål i 1-0-segern och nu har de rödsvarta fördelen på sin sida inför returmötet i England.

Zlatans framtid

41-årige Zlatan återvände i fredags till Milans trupp igen efter den långa skadefrånvaron. Men då fick svensken se hela matchen mot Torino från bänken.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
230210 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Torino on February 10, 2023 in Milan. Foto: Image Photo / COP 290 / MIL1002

För Champions League-spelet är ”Ibra” inte ens registrerad och får därför nöja sig med läktarplats. I samband med matchen fick förra lagkamraterna Mikael Lustig och Kim Källström ge sin ärliga syn på svenske stjärnans framtid som fotbollsspelare.

LÄS MER: Zlatan rörd till tårar efter vackra stödet till sin sjuke vän – erkänner nu starka känslorna: ”Min enda vän…”

”Det är kört”

De är direkt oroliga för att slutet nu är väldigt nära för en av svensk fotbolls största spelare genom tiderna.
– Tyvärr tror jag att det är nästintill kört för Zlatan om man ser till karriären. Jag skulle tro att han kanske har fem minuter i någon Serie A-match i slutet av säsongen. Det svåra med Zlatan är att han inte direkt gillar att köra med raka rör, det är inte så att han säger hur det ligger till, säger Lustig i C More-studion.
– Är det något man har lärt sig om Zlatan så är det att han vill spela i Champions League. Om det hade funnits någon procents chans att han hade kunnat spela en semifinal eller final i Champions League så hade de tagit den. Men tyvärr är min känsla att det inte ser bra ut för Zlatan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
230210 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Torino on February 10, 2023 in Milan. Foto: Image Photo / COP 290 / MIL1002

Expertkollegan Källström slår fast att den enda anledningen till att Milan inte har med Zlatan i Champions League är för att han inte är fullt spelduglig än.
– Känslan är att Milan måste veta att han inte är redo för att spela, det är den enda förklaringen. Att man har gjort upp det här med Zlatan, för att de skulle göra det här utan Zlatans goda minne, det har jag väldigt svårt att tro, säger han i CL-sändningen.
– Sedan är det otroligt förvånande att han dyker upp mot Torino men inte spelar, men det måste vara så att han inte är redo för Champions League-fotboll.

Vad tror du om Zlatans framtid? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Jesper Blomqvist avslöjar sitt absoluta favoritlag – och nobbar både IFK Göteborg och Milan: ”Det är mitt lag”