Stora förvirringen i England efter supertalangens pappas oväntade ord – om flytt till värsta PL-rivalen!

.

Supertalangen Erling Braut Håland ryktas till Manchester United.
Alltså pappa Alf-Inge Hålands absolut största hatklubb.
Därför är alla lika förvånade över pappans oväntade ord.

19-årige jättelöftet Erling Braut Håland har fått en superstart på säsongen. RB Salzburgs guldklimp har gjort otroliga 11 mål på 8 matcher, smällde in ett hattrick i Champions League-debuten och gjorde A-landslagsdebut för Norge i början av september.

United nära supertalangen

Ingen dålig höst för en tonåring. Och nu har fotbollsvärldens alla blickar riktats mot norske målkungen som spås en lysande framtid.

Erling Braut Håland, RB Salzburg
190905 Erling Braut Håland of Norway after the UEFA Euro qualifier football match between Norway and Malta on September 5, 2019 in Oslo.
Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Det har redan rapporterats om att Manchester United, Arsenal och Barcelona är intresserade och villiga att värva supertalangen. Men det ryktats om att United är närmast norrmannens signatur då Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer även var tränare för Håland i Molde tidigare.

Pappans oväntade ord

Men där finns även ett hat mot United i handlingen också. Erling Braut är nämligen son till förre Manchester City-spelaren Alf-Inge Håland, som fick sin karriär förstörd av en hänsynslös tackling från Uniteds råskinn Roy Keane.

Alf-Inge Håland
951012 Alf-Inge Haaland, Nottingham
© Bildbyrån
(Cop 2 )

Pappa Håland sa under spelarkarriären att han ”verkligen hatar United och att han inte tål deras spelare”. Men nu låter det tydligen helt annorlunda.

För hela fotbolls-England förvånas nu av Hålands ord om en flytt till United för sonen, enligt Daily Mail.
– Det hade varit trevligt. Man måste skilja mellan supporterskap och jobb, det har jag ett väldigt avslappnat förhållande till. Men det är annorlunda när det är allvar, säger Alf-Inge Håland till norska TV2.
– Jag tror de flesta spelarna drömmer om att någon gång få spela i Premier League. Det är den ligan som får mest uppmärksamhet och det är väldigt hög kvalitet på lagen. Inget tvivel om att att Premier League är attraktivt för honom, men om han får chansen där det får framtiden utvisa.

LÄS MER: José Mourinhos enorma kritik mot United – efter nya chockförlusten!

Uppgifter: Manchester United har redan(!) hittat Ole Gunnar Solskajers ersättare – han pekas ut som ny tränare!