Stjärnorna förvånade efter Zlatans oväntade utspel mot Janne Andersson: ”Det är inga skojrubriker”

.

Zlatan Ibrahimovic gick till attack mot Janne Andersson.
Nu svarar landslagsspelarna.
– Det är inga skojrubriker det här, så ja, jag blev lite chockad, säger Robin Quiason till Expressen.

Det var under tisdagsmorgonen som Zlatan Ibrahimovic, i en intervju med Expressen, dundrade ut en attack mot Janne Andersson.

Där riktade stjärnan stor kritik mot Sveriges förbundskapten för att inte släppa fram spelare med invandrarbakgrund.

Stjärnornas svar

Zlatan Ibrahimovic menade att landslaget går att likna med en sekt.

– Jag menar, det handlar inte om att det ska vara spelare med en annan bakgrund för sakens skull, såklart inte, det är inte det. Men du ska vara med i landslaget för att du förtjänar att vara med i landslaget och för att du är en bra fotbollsspelare. Men när jag såg den första samlingen var det som att någon skickade ett meddelande: Det Zlatan har gjort, det Zlatan står för, det är inte okej här, säger han.

Zlatan Ibrahimovic
180330 Zlatan Ibrahimovic under en presskonferens med MLS-laget LA Galaxy den 30 mars 2018 i Los Angeles.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87668

Nu reagerar även de svenska landslagsstjärnorna.

– När jag såg det på mobilen? Ja, det är stora rubriker, det är inga skojrubriker det här, så ja, jag blev lite chockad. Men jag har inte läst, jag åt frukost och sedan kom jag hit. Folk har förklarat för mig vad han sa, säger Robin Quaison till Expressen.

”Ser det som en självklarhet”

Sebastian Larsson lägger ingen större värdering i uttalandet.

– Det tror jag inte. Men det är det här som är intressant med fotboll att alla har olika åsikter. Han skulle tagit ut en annan trupp än den som är här uppenbarligen, Janne och Peter tar ut den här truppen skulle ni journalister ta ut en trupp skulle den säkert se annorlunda ut. Det är det som är charmen med fotboll.

190908 Robin Quaison and Janne Andersson, head coach of Sweden during the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Norway on September 8, 2019 in Stockholm.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Han tror heller inte att Janne Andersson lägger någon värdering i huruvida spelarna har invandrarbakgrund eller inte.

– Jag ser det som en självklarhet att Janne tar ut de spelare han anser är bäst. Det vore ju väldigt märkligt om han inte tog ut de spelare han ansåg vara bäst. Jag är helt övertygad om att det exakt det Janne gör, säger Larsson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

LÄS MER: Tobias Hysén avslöjar jätteilskan – efter pappa Glenns stora svek: ”Jag skällde ut honom när han var bakfull”

Elias Pettersson är på allas läppar efter uttalandet – skapar nu stor förvirring i kanadensisk tv

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);