Spanska stjärnan skickas hem från EM – efter sexskandal.

Spanska landslaget skakas av en stor skandal inför EM-premiären. Spanska sajten El Diario och engelska The Sun är först ut med nyheten att målvakten David De Gea skickas hem efter att en sexskandal från 2012 har avslöjats.

Enligt uppgifterna handler det om att spanska myndigheter utreder sammanlagt tre spelare i De Gea, landsmannen Iker Muniain samt ytterligare en icke-namngiven spelare, men som spanska medier tror ska vara Isco. El Diario har tagit del av ett vittnesmål i spansk domstol som uppger att en kvinna, mot sin vilja, träffade två spanska U21-landslagsspelare på ett hotell i Madrid 2012 i utbyte mot pengar. De Gea ska ha varit den som anordnade mötet via ett pornografiskt företag, men målvakten var aldrig med på hotellet. På hotellet ska kvinnan ha misshandlats och utnyttjats. Sedan ska De Gea ha haft kontakt med kvinnan för att övertala henne att inte berätta om mötet till någon.

Det är i samband med att spanske porrfilmsproducenten Ignacio Allende Fernández, även kallad ”Torbe”, greps i april misstänkt för bland annat sexbrott och trafficking som det här fallet har uppdagats. De Gea nämns även ytterligare en gång i vittnesmålet då vittnet även erkänner att De Gea ska ha försökt ordna ett möte med samma kvinna och fem lagkamrater i Manchester United.

The Sun hävdar att den potentiella förstamålvakten David De Gea skickas hem från Frankrike samma dag som EM ska sätta igång. På måndag ställs Spanien mot Tjeckien i sin första match. Spanska förbundet har ännu inte uttalat sig om skandalen.

davidde

Foto: Getty Images.

Gilla Sportbibeln om du är en riktig sportnörd.