Sorgliga uppgifterna – därför vet Diego Maradonas guldtränare ännu inte om dödsfallet: ”Det är svårt…”

Diego Maradonas död har inte undgått många.
Men Argentinas guldtränare från 1982, Carlos Bilardo, är fortfarande ovetandes.
– Det är svårt eftersom Bilardo tittar på mycket tv och många fotbollsmatcher, säger hans bror Jorge.

Det var under förra veckan som chockbeskedet kom att Diego Maradona, av många ansedd som den bästa fotbollsspelaren genom tiderna, är död. Legendaren fick ett hjärtstopp i sitt hem och fördes snabbt till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda, och han blev bara 60 år gammal.

Vet inte om dödsfallet

Sedan dödsbeskedet har en hel fotbollsvärld slutit samman i sorg, och i Argentina samlades miljontals människor för att sörja och ta farväl. I landet utlystes även tre dagars landssorg, och över hela världen har hyllningarna strömmat in till Maradona.

Diego Maradona, Argentina
FILE – In this March 7, 2020 file photo, Diego Maradona, coach of Gimnasia y Esgrima, sits on the bench prior to Argentina’s soccer league match against Boca Juniors at La Bombonera stadium in Buenos Aires, Argentina. Maradona turns 60 on Friday, Oct. 30, 2020. (AP Photo/Natacha Pisarenko, File) XLAT117

Dödsfallet har i stort sett inte gått att missa, men en person som stod Maradona riktigt nära lever fortfarande helt ovetandes. Carlos Bilardo var förbundskapten för det Argentina, med Maradona i spetsen, som vann det historiska VM-guldet 1986, och senare under karriären så tränade han även Maradona i Sevilla.

”Det är svårt…”

Bilardo har nu hunnit bli 82 år gammal och har under hösten behandlats för den neurologiska sjukdomen Hakim-Adams syndrom, och att få besked om Diego Maradonas dödsfall skulle kunna äventyra hans hälsa, menar hans bror, Jorge.

– Maradonas död är något som det kommer skrivas om i fyra, fem eller 20 dagar och det är svårt eftersom Bilardo tittar på mycket tv och många fotbollsmatcher, säger Jorge enligt Expressen.

081105 Fotboll, Argentina, presskonferens: Diego Armando Maradona, är Argentinas nya tränare. Här tillsammans med Carlos Bilardo och Juan Grondona. © Bildbyrån

Nu är planen att, med hjälp av den förre storspelaren Oscar Ruggeri, berätta nyheten så bra och lugnt som möjligt.

– Jag talade med Oscar Ruggeri och han ska träffa honom med två eller tre andra killar för att se hur han har det. Vi får se hur han reagerar och vad som händer.

LÄS MER: Ilskan mot den allra sista bilden på Diego Maradona: ”Ber om ursäkt”

Få våra nyhetsbrev!