Ilskan mot den allra sista bilden på Diego Maradona: ”Ber om ursäkt”

Den allra sista bilden på Diego Maradona väcker nu ilska.
Familjen reagerar starkt efter att läkaren Leopoldo Luque lagt ut en bild på fotbollslegendaren.
– Jag vill be om ursäkt till de som tog illa upp, säger han till argentinska Clarin.

Hela fotbollsvärlden är i stor sorg efter det hemska beskedet. Diego Maradona är död.

Maradona död

En av fotbollens absolut största föll ihop i en hjärtattack i sitt hem i Tigre under onsdagen. Argentinaren fördes akut till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Diego Maradona, Argentina
FILE – In this March 7, 2020 file photo, Diego Maradona, coach of Gimnasia y Esgrima, sits on the bench prior to Argentina’s soccer league match against Boca Juniors at La Bombonera stadium in Buenos Aires, Argentina. Maradona turns 60 on Friday, Oct. 30, 2020. (AP Photo/Natacha Pisarenko, File) XLAT117

Legendaren, som hyllats som en gud har lämnat oss och han blev bara 60 år gammal. Sista tiden vid liv blev tuff och svår för Maradona som opererades i början av november efter en hjärnblödning.

Operationen gick bra och Maradona fick lämna sjukhuset för två veckor sedan. Därefter var han under ständig observation i sitt hem men till slut gav kroppen upp.

Familjens ilska

I samband med operationen togs också en bild på den nyblivne 60-åringen och det uppges vara den allra sista bilden på Diego Maradona. Kirurgen Leopoldo Luque publicerade bilden som föreställer han själv bredvid en nyopererad Maradona i sjukhuskläder.

Diego Maradona, Argentina
Mexico 29 juni 1986. Fotball-VM – finalen mellom Argentina og Vest-Tyskland. Argentinas store stjerne Diego Maradona kan stolt løfte VM-trofeet etter at Argentina vant gullet med 3-2 i denne finalen. Maradona ble utpekt som lagets store stjerne, som hadde det meste av æren for argentinernes suksess. Foto: Colorsport.

Maradonas familj uppskattade inte alls bilden och blev inte ens informerade om att den tagits. Medan läkaren hävdar att bilden togs i samförstånd med fotbollsikonen.

”Ber om ursäkt”

Efter Maradonas plötsliga bortgång går nu Luque ut och ber om ursäkt för bilden.
– Jag vill be om ursäkt till de som tog illa upp. Jag menade aldrig att skapa någon form av konflikt. Jag trodde att bilden skulle tas emot väldigt bra av alla, men så var det inte. Så jag vill verkligen be om ursäkt om någon tog illa upp och tyckte att bilden var olämplig, säger Luque till argentinska dagstidningen Clarin. 
– Jag vill också lägga till att Diego gick med på att ta bilden, det var inget jag bestämde själv. Jag har många bilder med Diego, han ber mig om mer än vad jag ber honom om.

Hela världen sörjer nu Diego Maradona och hyllningar strömmar in överallt för ikonen. Hemma i Argentina har det utlysts tre dagars landssorg för att hylla nationalhjälten.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics känslosamma hyllning till Diego Maradona – efter legendarens plötsliga dödsfall

Få våra nyhetsbrev!