Zlatan Ibrahimovics känslosamma hyllning till Diego Maradona – efter legendarens plötsliga dödsfall

Diego Maradona är död.
Nu sörjs legendaren av Zlatan Ibrahimovic.
”Gud gav världen den mest begåvade spelaren genom alla tider”, skriver svensken.

Fotbollsvärlden har enorm sorg efter beskedet att en av sportens allra största, Diego Maradona, gått bort, bara 60 år gammal. Argentinaren gjorde enorma avtryck under sin spelarkarriär, på klubblagsnivå framför allt i Napoli, som han ledde till flera tunga titlar under 80- och 90-talet.

Sörjs över världen

I landslaget var dessutom Maradona en enorm hjälte, inte minst med tanke på att han bar nationen på egen hand till ett VM-guld 1986, bland annat genom att göra ”Guds hand” i matchen mot England. I samma match gjorde legendaren dessutom det som senare skulle utses till århundradets mål, då han tog bollen på egen planhalva och dribblade förbi ett helt lag, innan han rullade bollen in i ett öppet mål.

870503 Fotboll, Diego Armando Maradona, Argentina. © Bildbyrån

Efter chockbeskedet så har hela fotbollsvärlden slutit samman i sorg, och hyllningarna strömmar in från jordens alla hörn. Nu kommer även en känslosam hyllning från Zlatan Ibrahimovic.

Zlatans känslosamma ord

På Instagram har den svenske stjärnanfallaren lagt ut en bild på honom tillsammans med Maradona, och texten:

”Maradona är inte död han är odödlig. Gud gav världen den bästa fotbollsspelaren genom tiderna. Han lever för alltid och för evigt” skriver Zlatan Ibrahimović.

Ibrahimovic är dock inte den enda fotbollsstjärnan som skickar sina kondoleanser.

”En väldigt sorglig dag för alla argentinare och för fotbollen. Han lämnar oss, men ändå inte, för Diego är evig. Jag tar med mig alla fina stunder som levt med honom och vill passa på och skicka mina kondoleanser till hela hans familj och hans vänner. Vila i frid” skriver Lionel Messi.

”I dag tar jag farväl av en vän och världen tar farväl av ett evigt geni. En av de bästa någonsin. En oöverträffad trollkarl. Du kommer aldrig glömmas. Han lämnade för tidigt men lämnar ett gränslöst arv och ett tomrum som aldrig kommer att fyllas. Vila i frid.” skriver Cristiano Ronaldo.

”Vilka sorgliga nyheter. Jag förlorade en stor vän och världen förlorar en legend. En dag hoppas jag att vi kan spela boll tillsammans i himlen”, skriver Pelé.

LÄS MER: Diego Maradona sörjs i hela fotbollsvärlden – legendarernas vackra hyllningar: ”Den störste”

Få våra nyhetsbrev!