Skrällen: Här är Zlatans oväntade betyg på sprillans nya Fifa 23 – är bara trea på listan över bästa svenskarna

Skrällen: Här är Zlatans oväntade betyg på sprillans nya Fifa 23 – är bara trea på listan över bästa svenskarna

40 år gammal.
Men Zlatan Ibrahimovic är fortfarande den svensken som är högst rankad bland aktiva spelare i nya Fifa.
Däremot är han bara trea(!) bland alla svenskar på spelet.

Varje september så är det dags för alla tv-älskande fotbollsnördar att grotta ned sig i ett nytt Fifa. Tv-spelsupplagan fortsätter att växa år efter år, och det handlar i dag lika mycket om det som händer runt spelet, än det som faktiskt händer runt den virtuella planen.

Zlatan etta igen

Varje år så är det till exempel spännande läsning och vilda diskussioner kring om Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi får det högsta betyget, och det är alltid spännande att se hur våra svenska stjärnor sticker ut mot övriga spelare, och hur högt de faktiskt är betygsatta. Med tanke på att Zlatan Ibrahimovic har dominerat i världsfotbollen år efter år, så har det sällan varit särskilt spännande när den bästa svensken ska avslöjas.

220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

Och trots att Zlatan Ibrahimovic nu hunnit bli 40 år gammal, och kommer från en säsong där han knappt spelat någonting på grund av en knäskada, så återfinns han återigen som etta på spelet bland aktiva svenska spelare. Ibrahimovic får ett totalbetyg på 82, vilket är två lägre än förra året, men mest anmärkningsvärt är kanske att han i år bara har 58(!) i snabbhet.

LÄS MER: Torbjörn Nilssons helmärkliga råd som tränare – som gjorde oanade underverk: ‘Dagen jag träffade Gud’

Men här är han trea

Tvåa på listan är Dejan Kulusevski, som trots en fantastisk vår i Premier League står kvar på totalbetyget 81. Trea på listan, med samma betyg, är Emil Forsberg. Men faktum är att till och med Zlatan Ibrahimovic ligger i lä när man räknar med samtliga svenskar på spelet. Där kommer han nämligen bara på en hedersam tredjeplats.

210902 Dejan Kulusevski of Sweden during a press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Sweden and Spain on September 2, 2021 in Stockholm. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

I år är nämligen Tomas Brolin, stor hjälte under VM 1994, med i spelet. Han har fått ett så kallat World Cup-hero kort, som anspelar på hans otroliga tid under just VM 1994, med totalt 89 i betyg. Dessutom så är Henrik Larsson, som är med i spelet som ikon, högre raring på samtliga tre kort han har i spelet – med totalt 86, 87 och 90 i betyg.

Fifa släpps den 30 september, och tre dagar tidigare om man köper spelets ”Ultimate Edition”.

LÄS MER: Maradonas okända råd till en ung Zlatan Ibrahimovic – som kan ha förändrat precis allt: ”Det sa jag till honom”