Sensationella uppgifter: PSG har tröttnat på Neymar – som kan göra monsterflytt till Premier League-gigant

PSG uppges ha tröttnat.
Då kan Neymar göra en sensationell flytt.
Nu uppges en Premier League-gigant stå redo att köpa brassestjärnan.

Att Neymar är en av världens bästa fotbollsspelare råder det inga tvivel om, men hans karriär har under senare år handlat om andra saker. Sedan flytten från Barcelona till PSG för snart fem år sedan – vilket var tidernas största, dyraste och mest omtalade övergångar någonsin – har han mest fått kritik.

Uppges ha tröttnat

Neymar har kritiserats för att ha visat upp bristande disciplin, och han har dessutom haft enorma problem med skador. Faktum är att han nästan missat lika många matcher som han spelat för den franska storklubben, och PSG har dessutom, under alla år, misslyckats med att vinna Champions League.

Neymar, Brasilien
Brazil’s Neymar holds his shinbone during the quarterfinal match between Brazil and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena, in Kazan, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)

Neymar har dessutom fått vänja sig vid att vara den näst största stjärnan i laget efter Kylian Mbappé, och han har dessutom uppgetts hamna i flera konflikter med tränare. Han kritiseras dessutom jämt och ständigt för sitt filmande, och kanske vore det passande med ett miljöombyte, om han återigen vill vara med i diskussionen kring Ballon d’Or. Och kanske kommer det att bli så redan i sommar.

Premier League-klubb intresserade

Enligt uppgifter i Frankrike ska nämligen PSG nu ha tröttnat på den bristande professionalismen och disciplinen, och man ska vara villiga att sälja honom den här sommaren. Och det saknas, så klart, inte intresse. Men nu kommer uppgifter om en relativt oväntad klubb som visar intresse, nämligen Chelsea.

180622 Neymar of Brazil celebrates after scoring 2-0 during the FIFA World Cup group stage match between Brazil and Costa Rica on June 22, 2018 in Sankt Petersburg. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Efter att kriget i Ukraina bröt ut tvingades Chelseas ryske ägare, Roman Abramovitj, sälja klubben på grund av personliga sanktioner. Man har nu ny ägare i form av den amerikanske affärsmannen Todd Boehly, och han ska vara redo att visa världen att han menar allvar i Chelsea. Enligt ESPN har nu Chelsea varit i kontakt med Neymar om en eventuell övergång, som helt klart skulle skaka om Premier League kommande säsong. PSG har även varit öppna med att de kan tänka sig att låna ut Neymar kommande säsong, om klubben som lånar honom är villiga att betala den enorma lönen. Men Todd Boehly vill visa världen sina ambitioner, vilket alltså skulle kunna göra en övergång möjlig.

LÄS MER: Norska klubben tokhyllas nu – för underbara valet av maskot: ”Jag blir fruktansvärt rörd”