Norska klubben tokhyllas nu – för underbara valet av maskot: ”Jag blir fruktansvärt rörd”

Strömsgodset valde att sätta sin maskot i rullstol.
Nu tokhyllas den norska klubben.
”Fotboll är för alla”‚ skriver en anställd.

Maskotar är en stor del av många klubbars supporterprofil. I Premier Leauge är många maskotar ofta lika förknippade med laget som själva fansen i sig, och maskotarna har dessutom blivit stora profiler själva.

Satt i rullstol

Maskotarna, som främst är till för barnen, ser alltid olika ut, och ofta lustiga, men bidrar ändå med någonting runt läktarna. Därför tyckte den norska klubben Strömsgodset att det var dags att göra någonting lite extra.

Foto: Twitter

Klubben, som spelar i den norska högstaligan, har länge haft en blå fågel som maskot, vid namn ”LilleBlå”, men när man spelade i helgen så var någonting lite annorlunda. I stället för att gå runt arenan hade maskoten tagit plats i en rullstol.

”Fruktansvärt rörd”

Syftet var för att visa alla, särskilt fansen, att fotboll är för alla, och initiativet har hyllats stort. En anställd hos klubben skriver själv:

”Är vi första Elitserieklubben med en maskot i rullstol? Detta gjorde i alla fall mig fruktansvärt rörd. Fotboll är för alla”.

Foto: Twitter

Enligt den anställda ska det ha rört sig om en anställd inom klubben som själv sitter i rullstol – och som sedan föreslog att hon skulle ta på sig förklädnaden. Nu hoppas många att fler klubbar väljer att visa att fotbollen är för alla – och att göra det med hjälp av en maskot är ju ett utmärkt förslag.

”Väldigt bra. Hoppas att fler klubbar följer efter”‚ skriver en supporter.

”Enormt bra”, skriver en annan.

”Så fantastiskt”‚ skriver en tredje.

LÄS MER: Rivalens helsköna utspel framför Armand Duplantis – som får svenskstjärnan att bryta ut i ett jätteskratt