Sensationella uppgifter: Neymar har hittat ett kryphål(!) – som kan tvinga fram PSG-flytt

Sensationella uppgifter: Neymar har hittat ett kryphål(!) – som kan tvinga fram PSG-flytt

.

Det blev aldrig någon övergång för Neymar i sommar.
Alla trodde det skulle bli en flytt och Barcelona försökte in i det sista.
Men nu har brasilianaren hittat ett kryphål för att lämna PSG.

Neymar har verkligen varit rubrikernas man den här sommaren. Det har varit väldigt tydligt att brasilianaren velat bort från PSG i det här transferfönstret och bud har verkligen inte saknats.

Ingen flytt för Neymar

Först var det Barcelona, sedan Real Madrid, Barcelona igen, Real Madrid igen och så Barcelona, Barcelona och Barcelona. Turerna har varit många och ryktena ännu fler.

180622 Neymar of Brazil celebrates after scoring 2-0 during the FIFA World Cup group stage match between Brazil and Costa Rica on June 22, 2018 in Sankt Petersburg.
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Men det blev ändå aldrig någon flytt för Neymar då PSG krävde en hel del för att släppa sin storstjärna. Så när transferfönstret stängde igen här om dagen blev 27-åringen kvar i Paris.

Neymar har hittat kryphål

Fast nu har Neymar – och allra främst hans advokater – hittat ett kryphål i kontraktet med PSG som gör det möjligt för flytt, rapporterar spanska tidningen El Mundo Deportivo.

Enligt uppgifter står det i Fifas regelverk att en spelare som är under 27 år och har spelat i en klubb i tre år utan att ha förlängt kontraktet har rätt att bryta kontraktet med klubben. Om en spelare vill göra det här så kommer Fifa sedan att fastställa en summa som klubben ska få i ersättning från spelaren som vill bryta kontraktet.

Kan kosta 1,8 miljarder

Det här vill nu Neymar utnyttja nästa sommar då brassestjärnan varit i PSG i tre år och inte förlängt kontraktet under de tre åren. Då kan han tvinga igenom en övergång till Barcelona, precis som han vill göra den här sommaren.

Men det kan bli väldigt dyrt. Spanska tidningen El Mundo Deportivo rapporterar att Neymars advokater, efter att ha analyserat reglerna, nått slutsatsen att kompensationen till PSG kan landa på svindlande 1,8 miljarder kronor.

Det känns nog väldigt osannolikt att Neymar skulle betala den summan för att lämna PSG för Barcelona nästa sommar.

LÄS MER: Supportern stängs nu av på livstid(!) – efter vidriga orden mitt framför superprofilen!

VM-bronshjälten Nilla Fischers stora kritik mot Neymar: ”Han är ett stort barn – väx upp!”