VM-bronshjälten Nilla Fischers stora kritik mot Neymar: "Han är ett stort barn – väx upp!"

VM-bronshjälten Nilla Fischers stora kritik mot Neymar: ”Han är ett stort barn – väx upp!”

.

Sommarens stora fotbollsdebatt har handlat om orättvisorna mellan herrspelare och damspelare.
Nu undrar svenska VM-bronshjälten Nilla Fischer varför männen är så tysta.
Och ger världsstjärnan Neymar en rejäl sågning.

Megan Rapinoe blev hela fotbolls-VM:s stora frontfigur när hon gick ut i rejäl konflikt med den amerikanske presidenten Donald Trump.

Orättvisan i svensk fotboll

Allt började med att hon vägrade åka till Vita Huset och sedan har ordkriget varit igång i flera veckor mellan Rapinoe och Trump. Men även svensk fotboll har haft en rejäl diskussion i samband med sommaren VM-turnering.

Nilla Fischer
190707 Nilla Fischer of Sweden in the mixed zone on July 7, 2019 in Nice.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180104

De svenska fotbollsdamerna har riktat stark kritik mot att ersättningen är så orättvis mellan herrlandslaget och damlandslaget. Inte minst när prestationerna är lika framgångsrika och att damlandslaget faktiskt tagit fler titlar än herrlandslaget.

”Neymar är ett barn”

Svenska fotbollförbundet har nu blivit anmält till diskrimineringsombudsmannen, DO, på grund av orättvisorna mellan landslaget. Nu ger Nilla Fisher sig in i debatten och undrar generellt varför herrspelarna i världen är så tysta kring de rådande orättvisorna.
– Om du är herrspelare och redan har ett varumärke och är så jävla safe: Varför säger du ingenting? Det är ju omöjligt att ingen tycker någonting om det som händer runtomkring dem, säger svenska VM-bronshjälten i en intervju med SportExpressen.

Neymar
190605, Fotboll, Träningsmatch, Brasilien – Qatar: — BRASILIA, June 6, 2019 — Brazil s Neymar reacts during a friendly soccer match between Brazil and Qatar in Brasilia, Brazil, June 5, 2019.
© Bildbyrån – COP 194 – SWEDEN ONLY

Fischer anser att herrfotbollsspelare borde göra mer. Engagera sig mer i de stora samhällsproblemen som råder i världen. Svenskan, som inte räds att säga vad hon tycker, får även frågan om världsstjärnan Neymar och ger sig då på en riktig sågning av brasilianaren.
– När det gäller Neymar känns det bara som att han vill byta klubb hela tiden. Barcelona och sedan PSG. Och nu vill han inte vara där. Han verkar aldrig nöjd med någonting, utan vill bara ha saker. Ett stort barn. Eller det kanske är att ta i, men väx upp. För att kunna vara förebild behöver man det. Det är inte så mycket positivt förknippat med Neymar, säger hon till kvällstidningen.

Nilla Fischer förklarar vidare vad hon tycker är en bra förebild för unga.
– En förebild är någon som gör sitt bästa för att föregå med gott exempel oavsett situation. En bra förebild kan inte skylla på att man inte ”visste att man blev filmad”, till exempel. Man är väl beredd på att stå för sitt beteende, säger svenskan.

LÄS MER: Nya SJUKA budet på Neymar – 1 miljard kronor och en lista på sex(!) spelare

VM-bronshjälten Kosovare Asllanis DRÖMFLYTT – blir Real Madrids första storvärvning