VM-bronshjälten Kosovare Asllanis DRÖMFLYTT – blir Real Madrids första storvärvning

.

Kosovare Asllani bröt kontraktet med Linköping i förtid.
Nu har svenska VM-hjälten gjort klart med ny klubb.
Hon blir Real Madrids allra första storvärvning.

Hon var en av Sveriges största hjältar i fotbolls-VM och en starkt bidragande faktor till att vi tog VM-brons. Men när VM var över bjöd Kosovare Asllani på en rejäl överraskning.

Asllani bröt kontraktet

29-åringen bröt sitt kontrakt med Linköping med fem månader kvar och lämnade klubben.
– Jag vill tacka LFC som jag skrev mitt första kontrakt med när jag var 17 år och känner nu att jag är klar och har gjort mitt i klubben. Jag vill också passa på att tacka klubbens supportrar och önska laget lycka till framöver, sa hon i ett pressmeddelande.

Kosovare Asllani, Sverige
190708 Kosovare Asllani poses with her medal during the bronze celebrations of the Swedish women’s national team after the FIFA Women’s World Cup on July 8, 2019 in Gothenburg.
Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Då undrade alla var Asllani skulle flytta härnäst. Efter några dagar har beskedet nu kommit.

Klar för Real Madrid

Svenskan har skrivit på för Real Madrids nya storsatsning med damlag. Den spanska storklubben köpte upp hela CD Tacóns verksamhet för fem miljoner kronor och ska nu bygga upp ett helt nytt lag.

Kosovare Asllani, Sverige
190706 Kosovare Asllani of Sweden celebrates after 1-0 during the FIFA Women’s World Cup bronze medal game between England and Sweden on July 6, 2019 in Nice.
Photo: Petter Arvidson / Bildbyrån / Kod PA / 180104

Det officiella namnbytet kommer att ske först sommaren 2020 då CD Tacon blir till Real Madrid. Men Reals första storvärvning, eller ”Galactica” som de själva kallar det, är nu Asllani.
”Jag ser fram emot att få skriva historia, att hjälpa till att bygga och vara med om det här lagets resa redan från början. Det kommer att kännas som en dröm att få bära den vackraste fotbollströjan i världen från och med nästa säsong”, skriver Asllani själv på Instagram.

LÄS MER: Hedvig Lindahl har skrivit på för storklubben – efter VM-bronsbragden!

Stora gemensamma protesten efter svenska landslagets VM-brons: ”Det är upprörande”