Sebastian Larssons tydliga besked – sätter ned foten mot reglerna under EM: ”Det blir bara larvigt”

Reglerna är hårda.
Men Sebastian Larsson är tydlig.
– Det är en självklarhet att vi ska kramas om det blir mål, säger han.

Det har varit en kaosartad EM-uppladdning för det svenska laget. I veckan kom chockbeskedet att två spelare testats positivt för coronaviruset, och genast blev oron stor över att ett utbrott skett i truppen, och landslaget agerade direkt.

Tydliga svaret

Spelarna fick nya, stenhårda direktiv – och bland annat så har all typ av umgänge skett utomhus sedan beskeden kom. Sverige har även ökat sin testning ordentligt, men under torsdagen kom det sköna beskedet att alla svenska spelare testats negativa. Men restriktionerna kvarstår, och det är hårda förhållningsregler även från Uefa och under matcherna.

210610 Sebastian Larsson of the Swedish national football team at a press conference ahead of the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 10, 2021 in Gothenburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Sebastian Larsson fick under torsdagens presskonferens frågor om det hela, och en fråga handlade om huruvida Sverige faktiskt, enligt regler och restriktioner, får fira ett mål genom att till exempel krama. Då var Sebastian Larsson tydlig med vad han känner.

– Jag vet inte, men vi kommer att göra det, säger han rappt.

”Blir bara larvigt”

Larsson menar att det är omöjlig att hålla restriktionerna under match, om de nu skulle finnas.

– Det har varit olika direktiv i allsvenskan också. Om vi avgör en EM-premiär mot Spanien i den 95:e minuten så kommer man inte komma ihåg om vi får kramas en och en eller om vi ska stanna en meter från varandra. Det är fullständigt omöjligt. Så det är ingen idé jag sitter här och säger att vi stannar och applåderar varandra på två meters avstånd. För det är helt orimligt och kommer aldrig att ske, säger han.

210604 Sebastian Larsson of the Swedish national football team during a press conference on June 4, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Det är tydligt att Larsson brinner för det hela, och det är lätt att förstå då han är en av de mest känslostyrda i landslaget.

– Vad de som bestämmer reglerna säger om det vet jag inte. Men det blir bara larvigt att jag sitter här och säger att ”vi kommer inte att kramas” för det är en självklarhet att vi kommer att göra det, säger han.

LÄS MER: Svenska landslagsstjärnornas ilska inför EM – sätter ned foten och slår nu tillbaka: ”Det är bedrövligt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!