Svenska landslagsstjärnornas ilska inför EM – sätter ned foten och slår nu tillbaka: ”Det är bedrövligt”

Dejan Kulusevski har fått utstå hat i sociala medier senaste dygnet.
Nu vädrar hans lagkamrater i landslaget deras ilska.
– Det är bedrövligt, säger Sebastian Larsson på en presskonferens.

Det kom som en stor överraskning när Dejan Kulusevski testade positivt för covid-19. Efterspelet har sedan blivit rejält upptrissat efter att en video spreds sig där 21-åringen syns på en hemmafest i en lägenhet med flera andra personer.

Utsatt för hat

Videon är filmad under en av kvällarna när landslagsspelarna fick ledigt, dock med hårda regler från landslagsledningen. Därefter har även lagkamraten Mattias Svanberg testat positivt för covid-19 och troligast är han smittad av Kulusevski.

Sebastian Larsson, landslaget
210610 Sebastian Larsson of the Swedish national football team at a press conference ahead of the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 10, 2021 in Gothenburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0127

Efter coronabeskedet om Kulusevski och den omtalade videon som läckt ut har unge svensken fått utså hat i sociala medier. Vilket har väckt en ilska hos landslagsstjärnorna i Blågult.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021: Matcher, resultat och tv-tider!

Larssons ord

På torsdagens presskonferens vädrade både Sebastian Larsson och Marcus Berg sin irritation över onödiga näthatet.
– Tyvärr är jag inte förvånad, men jag tycker att det är bedrövligt. Det verkar ju vara något sorts grej, att sånt här sker vad vi än pratar om. Jag följer mycket det som händer i England och det som gör mig mest bedrövad är att det verkar finnas noll intresse från de stora företagen som driver detta (olika sociala medier) att göra något åt det. De som skriver såna här saker måste hållas ansvariga för det, för jag har väldigt svårt att se att de skulle våga springa runt på stan och säga det rakt upp i någons ansikte. Nej, det är bedrövligt att det inte händer något, säger Larsson till de samlade journalisterna.

Marcus Berg, landslaget
210610 Marcus Berg of the Swedish national football team at a press conference ahead of the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 10, 2021 in Gothenburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0127

Även Berg håller med och slår tillbaka efter det riktade hatet mot Kulusevski.
– Det känns så där att sitta bakom en skärm och peka finger och kasta skit. Vi i fotbollsbranschen är ganska utsatta av att folk tycker och tänker om oss. Man har lärt sig att ta det, men vissa grejer är rena övertramp och det är inte okej. Som Seb säger – någon måste ta tag i det här. Visst, du kan sitta och plocka bort personer, men det kommer alltid skapas nya konton. Någonstans måste det tas beslut om att det här inte är okej, säger landslagsanfallaren.

Duon erkänner också att de inte känner någon irritation mot Kulusevski och hans agerande precis inför fotbolls-EM.
– Det finns inga hard feelings. Vi är en väldigt tajt grupp, vi hanterar saker och ting tillsammans. Alla är medvetna om att hur försiktig man än har varit så kan saker och ting ske. Vi är inte intresserade av att peka finger mot varandra, säger Larsson på presskonferensen.

Håller ni med om landslagsspelarnas kritik? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Janne Andersson ryter ifrån – efter tränarkollegans hårda ord till svenska spelarna: ”Så kan vi inte säga…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!