Sanningen bakom svenska bragdhjältarnas helgalna firande: ”Vi blev tvingade”

Det är redan nu en klassiker.
När svenska bragdhjältarna tar över och förstör hela Kanal 5:s studio i ett vilt segerfirande.
Men hur spontant var det egentligen?
– Vi blev tvingade av dem, säger Andreas Granqvist till Sportbladet.

2015 skickade Zlatan Ibrahimovic och Sverige hela Danmark i pension. I ett numera klassiskt segerfirande kastade sig alla svenska landslagsspelare över Zlatan som intervjuades i Kanal 5:s studio efter matchen.

I går kväll togs det till en helt ny nivå. När Sverige levererade en ännu större bragd genom att slå ut Italien och gå till VM för första gången på 12 år så skickade de inte bara Gianluigi Buffon och Italien i pension utan även Kanal 5:s studio.

”Vi bjuder på det”

För det ballade ur fullständigt efter slutsignalen när segerrusiga svenskar löpte rakt in i studiosändningen där förbundskaptenen Janne Andersson var gäst. Samtliga kastade sig över både Hasse Backe och Janne och studiobordet gav vika direkt. En ny klassiker vad född!

Men var den så spontan mitt i segerfirandet? Nja, inte särskilt tydligen… För nu har sanningen sipprat ut.
– Vi blev tvingade av dem själva. De får skylla sig själva. Vi gjorde likadant i Danmark när Zlatan stod där och i dag var det Jannes tur att åka lite. Det är känslor och roligt, vi bjuder på det, säger en av hjältarna i landslagskaptenen Andreas Granqvist till Sportbladet.

En anställd erkänner

Även en anställd inom Kanal 5:s produktionsteam erkänner att det fanns en uppmaning från teamet till spelarna att göra så här, men att man inte tvingade någon, enligt Sportbladets uppgifter.

Det blev bra tv i alla fall för Kanal 5, kan man ju lugnt säga.

LÄS MER: Kolla, här är Sveriges drömgrupp i fotbolls-VM nästa år