Så mycket kommer United TJÄNA på att värva Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic kan bli rena rama drömaffären för Manchester United. För trots höga lönekrav – kontraktet ska vara värt tre miljoner kronor i veckan – kommer klubben tjäna mycket mer på namnet och varumärket Zlatan.
– Jag skulle inte bli förvånad om Zlatan säljer fler tröjor än Ronaldo och Lionel Messi, säger Rob Wilson, expert på fotbollsekonomi, till BBC.

Eftersom Zlatan är kontraktslös kommer Manchester United inte behöva betala någon övergångssumma. Zlatan ska naturligtvis ha sin del, men med svensken i laget finns enorma möjligheter för United att tjäna pengar.
United spelar inte Champions League nästa säsong, vilket innebär att klubben går miste om mellan 350 till 600 miljoner kronor. Stora summor, men en värvning av Zlatan skulle täcka stor del av den förlusten, menar Wilson.
– United kommer sälja så många Zlatan-tröjor att förlusten inte blir så kännbar.

Wilson menar också att Ibrahimovic blir klubbens största stjärna sedan Cristiano Ronaldo.
– Det är perfekt situation för båda parter. United är väldigt kommersiellt medvetna och kommer utnyttja alla möjligheter som finns.
Och det är inte bara i England och Europa som United väntas sälja tröjor och andra souvenirer. United är starka även i Afrika och Asien och enligt Wilson är det bara några få spelare som har den dragningskraften: Messi, Ronaldo, Neymar, Bale – och Zlatan Ibrahimovic.

Ni har väl inte missat PSG:s nysläppta hyllning av Zlatan?
Kolla in här:

 
Gilla Sportbibeln om du också älskar fotboll.