Ralf Edströms oväntade firande med Björn Borg – fick ta emot den mest annorlunda gåvan: ”Den är så mjuk”

Ralf Edström har en mängd priser i sitt prisskåp.
Ett av dem är ligaguldet med Monaco i den franska ligan – som firades på ett alldeles speciellt sätt.
Och där även Edström åkte ifrån firandet med en något annorlunda gåva.

Med sina två guldbollar och med volleymålet mot Västtyskland, bland mycket annat, har Ralf Edström för evigt skrivit in sig i den svenska fotbollshistorien. Han inledde sin karriär i Degerfors, och han skulle sedan komma att bli utlandsproffs i klubbar som PSV Eindhoven, Standard Liege och AS Monaco.

”Det mest sensationella”

Den sistnämnda klubben på franska rivieran styrde han skutan emot under slutet av karriären, och där skulle det bli stor succé för den svenske anfallaren. Edström och Monaco tog hem ligaguldet trots att lag som St Etienne och Bordeaux med Michael Platini respektive Marius Trésor fanns med bland konkurrenterna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Guldet blev därför något av en sensation.
– Det var ett otippat ligaguld i Monaco. Konkurrensen var enorm. St Etienne hade Michael Platini. Bordeaux hade ett ännu bättre lag med Giresse, Tigana, Lacombe, Tresor. Det är det mest sensationella guldet, har Ralf Edström tidigare sagt till Aftonbladet.

LÄS MER: Ralf Edströms känslosamma ord om Ronnie Hellström – sista orden innan vännens bortgång: ”Ont i hjärtat”

Oväntade gåvan

Guldet med Monaco blev även speciellt på andra sätt, som inte handlade om det sportsliga. Firandet ägde rum på en restaurang, där både Prins Albert och Björn Borg fanns på plats för att hylla de franska mästarna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ralf Edström fick även ta emot en gåva från restaurangchefen, i form av en jättelik giraff i gosedjurs-form. Giraffen står än idag hemma i gästrummet hos Edström och har blivit populär hos barnbarnen.
– Den är så mjuk, säger han om den något annorlunda gåvan.

LÄS MER: Björn Borg avslöjar nu varför vi aldrig kommer att se honom på TV igen – bortsett från ett enda undantag