Pontus Janssons första ord efter tunga förlusten mot Portugal: ”Det är otroligt tungt”

Sverige föll tungt mot Portugal.
Nu förklarar mittbacken Pontus Jansson vad som hände i 0-3-förlusten.
”Det är otroligt tungt och tråkigt”, säger han enligt Sportbladet.

0-3 mot Portugal blev det igår kväll och Sverige inkasserade sin fjärde raka förlust i Nations League. Faktum är att svenska landslaget inte har förlorat fyra raka tävlingsmatcher på hela 108 år.

Janssons ord

Det var en tung kväll i Lissabon och framförallt hade den svenska backlinjen det rejält tufft att hålla på kvicka och tekniska portugiserna. Mittbackslåset för kvällen var Victor Nilsson Lindelöf och Pontus Jansson och den senare har fått utstå stor kritik efter förlusten.

Sverige, landslaget
201014 Albin Ekdal and Victor Nilsson Lindelöf looks dejected after 3-0 during the Nations League football match between Portugal and Sweden on October 14, 2020 in Lisbon. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0028

Jansson svarade för en grov försvarstabbe i 2-1-förlusten mot Kroatien och och mot Portugal var han även inblandad i samtliga tre baklängesmål.
– Det är tråkigt att förlora matchen, det är en kollektiv lagsport. Det kollektiva försvarsspelet fungerade bra i två matcher på hemmaplan. Då försökte vi att stå lite högre upp än vad vi normalt brukar göra mot de här länderna, och vi försökte samma sak den här gången, men vi får det inte alls att stämma på samma sätt, säger mittbacken efter matchen enligt Sportbladet.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Jansson får även frågan om sin egen insats mot Portugal och om han skulle vilja ändra något i sitt agerande.
– Ingen aning. Jag får kolla på det och analysera, säger 29-åringen till medierna på plats i Lissabon.

”Står och sover”

Under matchen var båda C More-experterna och tidigare landslagsspelarna Kim Källström och Erik Edman kritiska till Janssons försvarsinsats.
– Sverige står och sover där, Pontus Jansson har inte koll bakom ryggen och Mikael Lustig kommunicerar inte. Inte en enda gång tittar Pontus Jansson bakom ryggen där, sa Källström vid 2-0-målet.
– Jota dyker upp där bakom ryggen. Pontus Jansson har inte koll, han blir bolltittande och så löper han in bakom i ytan mellan Pontus Jansson och Micke Lustig, sa kollegan Edman i direktsändningen.

Pontus Jansson, Sverige
201014 Pontus Jansson of Sweden looks dejected during the Nations League football match between Portugal and Sweden on October 14, 2020 in Lisbon. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0028

Sverige och Pontus Jansson kan nu bara blicka tillbaka till en väldigt tung höst med 0-1, 0-2, 1-2 och 0-3 mot Frankrike, Portugal, Kroatien och Portugal igen. Med det ligger man sist Nations League-gruppen på 0 poäng och svaga 1-8 i målskillnad.
– Det är otroligt tungt och tråkigt att vi har förlorat fyra raka matcher i Nations League. Vi ger Portugal, som är ett av världens bästa lag, kontring på kontring på kontring. Det är inte optimalt. De behöver ett läge och så gör de mål. Med facit efter i dag så skulle vi kanske justerat det, stått lite lägre och hållit igen i de här ytorna. Det är upp till Janne Andersson och Peter Wettergren att välja vilken väg vi ska gå, säger Jansson enligt kvällstidningen.

LÄS MER: Efter stora krossen – därför är nu Janne Andersson avstängd(!) i avgörande rysarmatchen: ”Är inte stolt”

Följ 08minuter på Facebook!

Få våra nyhetsbrev!