Efter stora krossen – därför är nu Janne Andersson avstängd(!) i avgörande rysarmatchen: ”Är inte stolt”

Kross av Portugal – och varning på Janne Andersson.
Nu är förbundskaptenen avstängd(!) i nästa match.
– Jag är inte stolt, säger han.

Sverige gjorde en bra insats i den mycket tuffa bortamatchen mot Portugal – men blev straffade för ett par defensiva misstag. Portugal hade skickligheten att utnyttja dessa, och när Sverige dessutom inte lyckades förvalta sina lägen så rann siffrorna iväg till 3-0.

Stor ilska

Men det var även situationer som Sverige menar påverkade matchen i onödan. När Portugal gjorde 2-0 så kom målet oväntat, då Sverige länge tryckt på för en kvittering.

201014 head coach Janne Andersson of Sweden in a discussion with the fourth official after the Nations League football match between Portugal and Sweden on October 14, 2020 in Lisbon. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Målet ledde även till stora protester då de svenska spelarna menade att Diogo Jota var offside, vilket han även såg ut att vara på reprisbilderna. Protesterna var även tydliga på den svenska bänken, dåär assisterande tränaren Peter Wettergren till sist fick en varning för att allt för tydligt sagt vad han tyckte om domslutet.

”Inte stolt över det”

I den andra halvleken var det även Janne Anderssons tur att bli varnad, efter att Albin Ekdal inte tilldelats en frispark efter en närkamp på mittplan. Varningen var hans andra i Nations League, vilket betyder att Janne Andersson nu är avstängd i nästa match.

– Att vi får två gula kort i den här matchen känns för mig jättekonstigt utifrån hur nivån är. Jag tycker inte vi protesterar så mycket. Jag tycker inte det är bra. Jag är inte stolt över att vara avstängd. Men nivån var synnerligen låg. Det var flera domslut och fjärdedomaren höll till och med med oss i flera domslut. Jag sa inga otrevligheter, säger förbundskaptenen till Expressen.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

201014 Head coach Janne Andersson of Sweden reacts after the Nations League football match between Portugal and Sweden on October 14, 2020 in Lisbon. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Nästa match är mot Kroatien, och är mycket viktig i Sverige kamp om att vara kvar i A-divisionen av Nations League. Sverige har förlorat fyra av fyra matcher i gruppen och måste således vinna under nästa samling, som är i november.

– Jag är inte nöjd med det (att vara avstängd). Men domaren höll en väldigt, väldigt låg nivå, säger han. 

LÄS MER: Jättechocken: Storstjärnan Paul Pogba kan nu lämna United gratis(!) – för en helt ny klubb

Få våra nyhetsbrev!