Pia Sundhage nära absoluta drömjobbet – stornationen vill erbjuda långtidskontrakt!

Pia Sundhage nära absoluta drömjobbet – stornationen vill erbjuda långtidskontrakt!

.

Pia Sundhage är aktuell för ett riktigt toppjobb nu.
För visst vore det en dröm för alla att få träna Brasiliens landslag.
Det kan bli verklighet för svenskan som är nära drömjobbet, rapporterar Globo.

Pia Sundhage har vunnit dubbla OS-guld och VM-silver med USA samt OS-silver och EM-brons med Sverige. Nu kan 59-åringen vara nära ett riktigt toppjobb igen.

Sundhage nära drömjobb

För enligt brasilianska Globo så sitter Brasiliens förbundskapten Vadão rejält löst efter den svaga insatsen i sommarens VM-turnering. Vadão har lett Brasilien sedan 2014 och är nu på väg bort.

Pia Sundhage, landslaget
160803 Sveriges förbundskapten Pia Sundhage under fotbollsmatchen mellan Sverige och Sydafrika den 3 augusti 2016 under OS i Rio de Janeiro.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91419

Då vill brasilianska fotbollsförbundet ha just Sundhage som ersättare. Enligt uppgifterna så har de hört av sig till svenskan och hon verkar även sugen på att tacka ja.
”Förbundet vill erbjuda ett långtidskontrakt. De vill höra vilka tankar Pia kan presentera”, skriver brasilianska tidningen Globo.

De förhandlar med Pia

De närmaste dagarna väntas Brasilien förhandla med Sundhage innan ett officiellt besked kan komma. Och visst vore det rena drömmen för alla fotbollstränare att få träna ett brasilianskt landslag.

Pia Sundhage, landslaget
160802 Förbundskapten Pia Sundhage under en träning med det svenska damlandslaget i fotboll den 2 augusti 2016 inför OS i Rio de Janeiro.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91417

Vi får se vad Sundhage säger om möjligheten till att få drömjobbet. Just nu har 59-åringen kontrakt med Svenska fotbollförbundet, SvFF, och tränar flicklandslagen U15 och U17 för närvarande.

Under tränarkarriären har Sundhage hunnit med att träna svenska U21-landslaget, Kina, USA och Sverige. Nu kan hon bli förbundskapten för världsstjärnan Marta här näst.

LÄS MER: Janne Anderssons oväntade besked – om att fortsätta i svenska landslaget: ”Hade varit kul att dra iväg”

Anmäls nu för diskriminering – dagen efter landslagets stora VM-bronsfirande