Pia Sundhage MYCKET NÄRA absoluta drömjobbet – blir helt klart i dag!

Pia Sundhage MYCKET NÄRA absoluta drömjobbet – blir helt klart i dag!

.

Hon har tränat Kina, USA och Sverige.
Nu är det absoluta drömjobbet mycket nära för Pia Sundhage.
Globo Esporte rapporterar att Pia Sundhage kommer presenteras som ny förbundskapten för Brasilien i dag.

Efter dubbla OS-guld och VM-silver med USA samt OS-silver och EM-brons med Sverige är Pia Sundhage en av de mest framgångsrika svenska tränarna i historien. Nu är hon på väg att landa ännu ett toppjobb.

Sundhages nya drömjobb

För som svensk vore det verkligen rena drömjobbet att få ta ta över Brasiliens landslag. Att få leda det allra bästa som fotbollstokiga landet har att erbjuda.

Pia Sundhage, landslaget
160802 Förbundskapten Pia Sundhage under en träning med det svenska damlandslaget i fotboll den 2 augusti 2016 inför OS i Rio de Janeiro.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91417

Den möjligheten är Sundhage nu väldigt, väldigt nära. För i dag rapporterar brasilianska tidningen Globo Esporte att 59-åringen kommer att presenteras som Brasiliens nya förbundskapten för damlandslaget inom några timmar.

Pia tar över Brasilien

För tre dagar sedan sparkade Brasilien sin förbundskapten Vadão efter en svag VM-insats i början av sommaren. Nu heter ersättaren Pia Sundhage.

Pia Sundhage, landslaget
160803 Sveriges förbundskapten Pia Sundhage under fotbollsmatchen mellan Sverige och Sydafrika den 3 augusti 2016 under OS i Rio de Janeiro.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91419

Svenskan har sedan avskedet till svenska damlandslaget efter EM 2017 jobbat som ungdomsförbundskapten för svenska flickor födda 2001 och 2003. Nu blir det tillbaka till att styra vuxna igen och en mycket spännande flytt till världens bästa fotbollsland, Brasilien.

LÄS MER: Svenske legendaren har gått bort – efter tuffa sjukdomen: ”Han var fantastisk”

Här är ”Chippens” nya, oväntade klubb – är det här årets värvning i svensk fotboll?