Pampens plötsliga utspel om Alexander Isak – gör nu tokmäktig jämförelse med två av världens bästa spelare

Han jagas av mängder av storklubbar.
Nu uttalar sig Real Sociedads president om Alexander Isak – och gör en tokmäktig jämförelse med två av världens absolut bästa spelare.
– Det är sant att det vore väldigt svårt att ersätta Isak, säger han.

Sverige har bara hunnit spela en match i årets EM men redan så pratar alla om Alexander Isak. Supertalangen gick visserligen mållös från premiären mot Spanien, men var den enda spelaren som gjorde avtryck offensivt, och under matchens gång hann han med ett skott i stolpen och en magnifik framspelning till Marcus Berg, som missade mål från nära håll.

Presidentens svar

Alexander Isak har hyllats över hela Europa och av flera jätteprofiler, bland andra Marco van Basten som berömt svensken för sin imponerande insats. Men det är inte bara i det svenska landslaget som Isak storspelat. Under den nyss avslutade säsongen svarade han för mäktiga 17 mål i La Liga, vilket såklart gett eko bland storklubbar i Europa.

210614 Alexander Isak of Sweden after the UEFA Euro 2020 Football Championship match between Spain and Sweden on June 14, 2021 in Seville. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Dagligen kommer det rapporter om att en ny storklubb gett sig in i jakten efter Isak, och flera giganter i Premier League har uppgetts vara intresserade. Nu svarar Real Sociedad för första gången på alla spekulationer. Isak har ett kontrakt som sträcker sig till 2024, men i våras kom uppgifter om att ett nytt kontrakt kan vara nära att skrivas på.

– Isak stannar och vi vill att han ska stanna, säger presidenten Jokin Aperribay till spansk media, enligt Fotbollskanalen.

LÄS MER: Fotbolls-EM 2021: TV-tider, spelschema och resultat

Jämför med superstjärnorna

Enligt uppgifter kommer det att kosta kring 700 miljoner kronor att värva Isak den här sommaren – men det har även kommit uppgifter om att Borussia Dortmund är intresserade av att aktivera den återköpsklausul som bakades in när Isak såldes, på cirka 300 miljoner kronor. Det är Sociedad dock inte särskilt oroade över.

– Med Borussia Dortmund kommer det inte bli några problem. Vi pratar om att han (Isak) ska spela med oss nästa år. Det problem som kan uppstå är om det kommer bud från klubbar som vi inte vet om i dag. Det blir problem om det kommer bud på många miljoner, säger presidenten.

210612 Alexander Isak of the Swedish national football team at a press conference during the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 12, 2021 in Gothenburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Samtidigt så kommer Jokin Aperribay med en tokmäktig hyllning till Isak – och jämför honom med två av världens absolut bästa spelare just nu.

– Vi är inte nervösa, men de viktigaste unga spelarna just nu är Isak tillsammans med Erling Haaland och Kylian Mbappé. Det är sant att det vore väldigt svårt att ersätta Isak med en liknande spelartyp, men vi har nog med struktur att vara förberedda på det, säger han.

LÄS MER: Hyllade SVT-experten Jonas Eriksson avslöjar det han ångrar mest från domarkarriären: ”Jag skäms…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!