Oväntade tyska utspelet inför VM-kvartsfinalen mot Blågult: ”Då är Sverige dumma…”

.

Tysklands storstjärna Dzsenifer Marozsan kommer att spela mot Sverige på smärtstillande.
Nu kommer ett oväntat utspel från Tyskland att svenskorna borde skada henne.
– Svenska spelarna är dumma om de inte satsar på att trampa på henne, säger Martin Wolff, tysk sportjournalist, enligt SportExpressen.

Redan i VM-premiären så skadade sig den tyska storstjärnan Dzsenifer Marozsan så allvarligt att hon bröt ena tån. Sedan dess har nyckelspelaren inte spelat en enda mer match och det har ryktats om att hela VM är över för henne.

Oväntade tyska utspelet

Men inför VM-kvartsfinalen mot Sverige har Tyskland levererat sitt glädjebesked att Marozsan gör efterlängtad comeback igen. 27-åringen kommer att spela på smärtstillande och med tejpad fot i matchen mot Sverige.
– Just nu är läget att hon kommer att spela, men vi får se om hon startar eller hur mycket spel det blir, säger tyska förbundskaptenen Martina Voss-Tecklenburg till Bild.
– Hon tillför vårt lag en ytterligare nivå. Det är en världsklasspelare.

Sverige, fotbolls-VM
190406 Dzsenifer Marozsan prior to the women’s international friendly football match between Sweden and Germany on April 6, 2019 in Stockholm.
Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

Nu kommer även ett mycket oväntat utspel från Tyskland. Att Sverige borde utnyttja det här och försöka skada Marozsan.
– Sverige är dumma om de inte satsar på att trampa på hennes tå, säger tyske sportjournalisten Martin Wolff på tv-kanalen ZDF, enligt SportExpressen.

Han tror på Sverige

Wolff ser även att det kommer att bli en väldigt jämn match på lördag. Trots den mörka statistiken att Sverige inte lyckats besegra Tyskland i en tävlingsmatch sedan 1995.
– För Tyskland är det alltid speciellt att möta Sverige, den där statistiken spelar ingen roll. Tyskland har stor respekt för Sverige och jag tror definitivt att de har det inför lördagens match. Jag tror att det kommer bli en väldigt öppen match. Kanske är det Sveriges tur att vinna den här gången, säger ZDF-journalisten enligt kvällstidningen.

Sverige, fotbolls-VM
190624 Stina Blackstenius of Sweden celebrates after scoring 1-0 during the FIFA Women´s World Cup round of sixteen match between Sweden and Canada on June 24, 2019 in Paris.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180086

På lördag 18.30 spelas VM-kvartsfinalen mellan Sverige och Tyskland. Matchen visas i TV4:s kanaler.

LÄS MER: Ravellis jättehyllning till Hedvig Lindahl – efter mäktiga straffräddningen!

Mardrömsresultatet för Sverige i fotbolls-VM – redan INNAN kvartsfinalen mot Tyskland