Nya uppgifter i Italien: Zlatan bara detaljer från en fortsättning – så mycket sänker(!) stjärnan sin lön med

Zlatan Ibrahimovic närmar sig ett nytt avtal med Milan.
Enligt uppgifter i Italien har den svenske storstjärnan gått med på en ordentlig lönesänkning.

Det har knappt gått en månad sedan Milan blev ligamästare för första gången på över tio år. Kort därefter meddelade ”Ibra” att han spelat hela vårsäsongen utan ett korsband i vänster knä – och att han efter triumfen skulle opereras.

Fortsätter karriären

Det har de senaste månaderna ryktats om att svensken är överens med Milan om ett nytt kontrakt. Och den långa rehabiliteringstiden verkar inte sätta stopp för det.

220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

I stället är ”Ibra” fast besluten om att fortsätta spela fotboll i minst ett år till. En annorlunda säsong är att vänta där ett långt uppehåller under vintern kommer äga rum. Detta till följd av placeringen av fotbolls-VM – så Zlatan skulle inte missa så många matcher under den första halvan av säsongen.

Så mycket kommer ”Ibra” tjäna

Och nu kommer nya rapporter i Italien om att den svenske storstjärnan är överens med de italienska ligamästarna om ett kontrakt över nästa spelår. Den nya avtalet kommer medföra en rejäl lönesänkning – och ”Ibra” kommer att minska sin ersättning med över 50 procent.

Det är sajten Tuttomercatoweb som skriver att ”Ibra” kommer att tjäna 21 miljoner kronor per säsong med det nya kontraktet. En stor skillnad då svensken tidigare hade han en lön på 71 miljoner kronor.

Sajten skriver också att det redan nu finns en tilltänkt roll för Zlatan i klubben efter han avslutar spelarkarriären.

LÄS MER: När italiensk press förnedrade Olle Nordin – bara för att kunna tokhylla Glenn Strömberg