Nya flyttbeskedet för Alexander Isak efter alla rykten om miljardövergång – svenskens tydliga krav för sommaren

Alexander Isak är stekhet under sommarens transferfönster.
Nu kommer nytt besked om den jagade 24-åringen från Sverige.
Där båda Premier League-giganterna Arsenal och Chelsea är intresserade.

Senaste säsongen blev en personlig storsuccé för svenske landslagsanfallaren Alexander Isak. Han smällde in otroliga 21 mål på 30 matcher i Premier League och slutade på en mycket fin tredjeplats i skytteligan.

Isak jagas nu

Isak skrev dessutom blågul fotbollshistoria i England genom att passera självaste Zlatan Ibrahimovic som den svensk som gjort flest PL-mål under en säsong. Självklart har succésäsongen resulterat i ett stort intresse för 24-åringen den här sommaren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alexander Isak, fotboll
240604 Alexander Isak of the Swedish national football team at a press conference on June 4, 2024 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0822

Det har länge rapporterats om Arsenals intresse för Alexander Isak, men nyligen dök även ligarivalen Chelsea upp som en tänkbar kandidat. Enligt flera trovärdiga medier har den blåklädda Londonklubben visat ett konkret intresse.

Nya beskedet

Nu rapporterar Football Insider att Isak känner sig smickrad av Chelseas förfrågan, men att han är inställd på att fortsätta i Newcastle. Nyrika PL-klubben har också satt en saftig prislapp på svensken som lyder 115 miljoner pund, drygt 1,5 miljarder svenska kronor.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alexander Isak, fotboll
211012 Alexander Isak of Sweden celebrates scoring 2-0 during the FIFA World Cup Qualifier football match between Sweden and Greece on October 12, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0212

Men succéanfallaren Isak har också ett tydligt krav till Newcastle för att stanna kvar i sommar. Och det är att klubben öppnar plånboken och förstärker laget inför den nya säsongen för att kunna utmana i toppen av Premier League-tabellen.

LÄS MER: England toksågas under fotbolls-EM – engelska ikonerna pekar nu ut det stora problemet: ”Det är ruttet”

Newcastle har brottats med ekonomiska bekymmer på grund av ligans finansiella regelverk, men efter att ha sålt två spelare till Brighton och Nottingham är det under kontroll. Men frågan är hur mycket man har råd att satsa på nyförvärv för att inte hamna i trubbel igen.

Var vill du helst se Alexander Isak nästa säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev