TV4-profilens oväntade ord om Cristiano Ronaldo – efter den stora kritiken under fotbolls-EM: ”Jag tycker synd om honom”

Cristiano Ronaldo har haft det rejält kämpigt under fotbolls-EM.
Portugisen har inte gjort ett enda mål än och fått utstå hård kritik.
Nu kommer TV4-experten Siavoush Fallahi med oväntade ord om Ronaldo.

Det har inte alls varit ett lätt mästerskap för Cristiano Ronaldo. Portugal är visserligen framme i kvartsfinal på fotbolls-EM och fortsatt en av guldfavoriterna.

Kritik mot Ronaldo

Men Ronaldo har inte motsvarat de högt ställda förväntningarna som ställs på honom från både fotbollsvärlden och han själv. Hittills har han inte lyckats spräcka målnollan än och bara bidragit med en assist på fyra matcher.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Cristiano Ronaldo, Portugal
240618 Cristiano Ronaldo of Portugal during the UEFA Euro 2024 Football Championship match between Portugal and Czech Republic on June 18, 2024 in Leipzig. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0938

Under åttondelsfinalen mot Slovenien hamnade 39-åringen återigen i rampljuset när han inte lyckades göra mål från straffpunkten i förlängningen. Vilket ledde till att Ronaldo grät på planen och har sedan dess fått utstå hård kritik för sin egoism.
”Jag tycker synd om Cristiano Ronaldo när jag följer hans måljakt i detta mästerskap. Det känns som att han när han går upp för att nicka bollen ett par gånger i första halvlek vet att han hade gjort mål på samma inlägg för ett par år sen. Nu? Han hoppar, men är inte nära. Han tar varenda frispark och slår varenda en av de utan att det blir mål”, skriver TV4-profilen Siavoush Fallahi i en krönika på Fotbollskanalen.
”I mästerskap har han nu gått åtta matcher utan att göra mål. Han har slagit runt 60 frisparkar i VM och EM vilket har resulterat i ett enda mål. Sett till skyttarna och konkurrensen i Portugal kan man fråga sig varför eller hur inte någon av de andra spelarna tar frisparkarna för att antingen gå för avslut eller för att slå ett inlägg.”

TV4-profilens ord

TV-experten Fallahi, som varit hyllad i TV4:s EM-studio, öppnar nu för att Ronaldo snarare är en belastning för Portugal än en tillgång på planen.
”Den desperata jakten på mål eller för att tysta sina belackare kan inte vara bra för Portugal sett till att Cristiano Ronaldo om han inte gör mål, inte bidrar med någonting alls. Han springer inte, han pressar inte, han står bara och i sina bästa dagar kunde han med samma insats göra tre mål, men nu gör han inte det längre”, skriver han i krönikan.
”Jag ser det, du ser det, Roberto Martinez ser det, den enda som inte ser det eller vill acceptera det är Cristiano Ronaldo. Han missar ett friläge under ordinarie tid och är spelaren i EM som tagit överlägset flest skott utan att göra mål. Portugal spelar sin fjärde match med en man mindre på banan i presspelet och det hela känns som en löjlig maktdemonstration. Vågar inte Martinez byta ut honom? Är det Ronaldo som bestämmer när han går av? Så dålig är inte Gonçalo Ramos?”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Cristiano Ronaldo, Portugal
240618 Cristiano Ronaldo of Portugal during lin-up ahead of the UEFA Euro 2024 Football Championship match between Portugal and Czech Republic on June 18, 2024 in Leipzig. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0938

Här näst väntar Frankrike i EM-kvartsfinalen och då är frågan om en mållös Ronaldo fåt fortsatt förtroende. Speciellt efter det som hände i åttondelsfinalen.
”I förlängningen får portugisen en straff, som Oblak räddar. Tårarna rinner ner för 39-åringens kind. Jag tycker ännu mer synd av honom. Viljan som gjort Cristiano Ronaldo till en av tidernas bästa spelare har bytts ut till vad som känns som desperation. Han stod för en fin assist till Bruno Fernandes tidigare i mästerskapet, men någon behöver säga till Cristiano Ronaldo att inget kan förstöra hans legacy för Portugal. Han har vunnit ett EM. Han har vunnit det mesta som går att vinna i europeisk klubblagsfotboll”, skriver Fallahi.
”Han bär Portugal på sina axlar, men han behöver inte vara ensam om att göra det. Det finns tillräckligt bra spelare i Portugal för att avlasta honom. Frågan är om Martinez vågar byta ut honom. Hittills har inget tytt på det. Nu är Portugal vidare, jag är säker på att Ronaldo fortsätter starta. Att han studsar tillbaka från en straffmiss till att göra mål är starkt, men frågan är om inte Portugal hade gynnats av att kunna byta ut Cristiano Ronaldo.

Vad tycker du egentligen om Cristiano Ronaldo? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Cristiano Ronaldos stora erkännande efter uppmärksammade tårarna på fotbolls-EM: ”Det är utan tvivel mitt…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev