John Guidetti hyllas nu av alla efter oväntade orden om Cristiano Ronaldos tårar under EM: ”Jag förstår inte riktigt…”

Cristiano Ronaldos tårar under EM-åttondelsfinalen har varit en vattendelare.
Nu hyllas John Guidetti för sina ord om incidenten.
– Jag förstår det inte riktigt, säger den förre landslagsspelaren.

Det var under Portugals åttondelsfinal mot Slovenien som Cristiano Ronaldo, som febrilt sökt efter sitt första mål för turneringen, fick en möjlighet att skjuta in 1-0 i förlängningen. Diego Jota revs ner i offensivt straffområde, domaren pekade på straffpunkten, men när Ronaldo väl klev fram stod världsmålvakten Jan Oblak för en monsterräddning.

Bröt ut i storgråt

När det var dags för en kort paus halvvägs in i förlängningen så föll Ronaldo ut i storgråt, och han tvingades tröstas av sina lagkamrater, trots att halva förlängningen alltså återstod. Bilderna på Ronaldo spreds över hela världen, och alla hade en åsikt om det hela. I TV4:s studio så menade både Mikael Lustig och Hasse Backe att det hade att göra med Ronaldos enorma ego och att han är ”narcissist”, och kritiken var inte nådig.

Men John Guidetti håller inte med. Den förre landslagsspelaren, numera i AIK, är gästexpert i SVT:s studio under EM, och red ut till världsstjärnans försvar under gårdagens sändningar.

– Allt han har gjort… Går han och missar den straffsparken, Portugal åker ut, det är allt folk kommer minnas. Det är allt de kommer prata om. De kommer glömma när han vann EM-guld. De kommer glömma alla Champions League-titlar. Det kommer bara vara all skit kastas på honom, säger Guidetti i SVT.

Guidettis ord

John Guidetti menar att kraven som ställs på Ronaldo jämfört med andra spelare är närmast omänskliga, och att han inte förstår kritiken mot stjärnan.

– Han behövde inte ens slå den straffen utan alla kommer ändå kasta skit på Ronaldo för han är den stora stjärnan. Han kan aldrig göra rätt om han inte gör 100 procent rätt. Gör han en procent fel, då gör han hundra procent fel, medan alla andra kan göra en sak rätt och det är fantastiskt, säger Guidetti, och fortsätter:

– Nivån och kraven vi sätter… det vet de om själva. Han vet att hela familjen kommer bli trakasserade. Det kommer skrivas på Twitter, överallt. Det är klart att det brister.

Portugal’s Cristiano Ronaldo, right, is comforted by his teammate Joao Palhinha after failing to score on a penalty shot against Slovenia during a round of sixteen match at the Euro 2024 soccer tournament in Frankfurt, Germany, Monday, July 1, 2024. (AP Photo/Antonio Calanni)

På sociala medier och runt om i fotbolls-Sverige hyllades Guidetti stort för sina ord om Ronaldo, men Jonas Eriksson, som även han är expert i SVT, höll inte med.

– Jag har inga problem med pressen, stressen, att han gråter och visar känslor. Men att göra det i paus innan matchen är klar! Efteråt är okej, säger Jonas Eriksson.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev