England toksågas under fotbolls-EM – engelska ikonerna pekar nu ut det stora problemet: ”Det är ruttet”

England har inte alls imponerat under fotbolls-EM.
Nu kliver två av landets största fotbollsprofiler ut och tar fram stora sågen.
– De har varit ruttna i fyra matcher, säger en mycket kritisk Alan Shearer.

Det har inte varit ett roligt fotbolls-EM för England hittills. Trots att man är i kvartsfinal så har kritiken varit enorm mot det engelska landslaget och framförallt förbundskaptenen Gareth Southgate.

England sågas

I åttondelsfinalen mot Slovakien var engelsmännen också rejält illa ute och bara någon minut från att bli utslagna. Men då klev Jude Bellingham fram och frälste England med en otrolig bicykleta i den 95:e minuten för att ta matchen till förlängning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

England, fotbolls-EM
240630 John Stones of England looks dejected during the UEFA Euro 2024 Football Championship round of 16 match between England and Slovakia on June 30, 2024 in Gelsenkirchen. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0546

Därefter avgjorde Harry Kane och skickade England vidare till kvartsfinal. Men insatsen imponerar inte alls på experterna i hemlandet och två av landets allra största fotbollsprofiler i Alan Shearer och Gary Lineker kliver nu ut och toksågar landslaget.
– De låg alldeles för långt i från varandra. Det måste vara instruktionerna för spelarna spelar annorlunda mot hur det gör annars, säger Lineker i podcasten ”The rest is Football”.
– Det är förbryllande. Jag vill inte vara för negativ men hade matchen varit en minut kortare hade det varit en av de mest miserabla och förnedrande insatserna i landets historia.

Ikonernas kritik

Medan Shearer tar det ett steg längre och slår fast att England inte har gjort en enda bra match i detta EM hittills.
– England hade ingenting alls och jag kunde inte se vart målet skulle komma från. Positivt? De är vidare och det är allt som räknas i slutspelet, säger han i podden.
– Spelar det någon roll hur de spelar? Det är resultatbaserat. Men det finns så mycket mer att hämta av detta England. Har jag fel om jag säger att de varit ruttna i fyra matcher?

Artikeln fortsätter efter bilden.

England, fotbolls-EM
240630 Head coach Gareth Southgate of England celebrates after the UEFA Euro 2024 Football Championship round of 16 match between England and Slovakia on June 30, 2024 in Gelsenkirchen. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0546

England ska vara glada att de fått den lättare vägen i EM-slutspelet och undviker de allra största giganterna i mästerskapet. Här näst väntar Schweiz i kvartsfinalen på lördag.
– Vi kan skada Schweiz. Alla vi väntar på att vi ska förbättra oss, säger Shearer.
– England är tydlig underdog och de måste vända på detta nu, säger Lineker.

Vad tycker du om England i fotbolls-EM hittills? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Daniel Nannskogs oväntade ord om SVT-kollegan André Pops – erkänner nu det tv-tittarna inte får se: ”Han är alltid…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev