Nya beskedet om Marika Domanski Lyfors – hjärntumören är elakartad och går inte att operera bort

Marika Domanski Lyfors hjärntumör är elakartad och kommer inte vara möjlig att operera bort, skriver Svenska fotbollförbundet.

Det var i april som beskedet kom att damlandslagets 63-åriga landslagschef hade drabbats av en hjärntumör. Marika Domanski Lyfors har sedan dess opererats och efter uppföljande prover konstaterades att tumören inte går att operera bort. Hon kommer per omgående påbörja vidare behandling, uppger förbundet.

”Hela SvFF och alla spelare och ledare i damlandslaget är så klart oerhört tagna av det här tunga beskedet. Vi alla är med Marika i den här tuffa tiden och kommer tillsammans ge vårt fulla stöd under hela hennes behandling”, säger SvFF:s fotbollschef Kim Källström.

Artikeln fortsätter nedanför.

Marika Domanski Lyfors var förbundskapten för det svenska damlandslaget mellan 1996 och 2005, med VM-silvret 2003 som den stora höjdpunkten.

Under 2007 gjorde hon en kort sejour som förbundskapten i Kina innan hon återvände för att arbeta i Svenska fotbollförbundets tjänst. Efter alla år som landslagschef har hon haft olika roller i damlandslagets verksamhet i totalt runt 30 år.
– Det är en människa som betyder allt för mig och allt för damfotbollen. Jag håller bara tummarna, som resten av Fotbollssverige, och hoppas att allt kommer gå bra, sade tidigare landslagsmittfältaren Caroline Seger till Aftonbladet efter beskedet att Domanski Lyfors insjuknat.

LÄS MER: Stora förvirringen efter nya bilderna på Ralf Edström i SVT – här är avgörande detaljen som väcker stort frågetecken i ”Fotbollens historia”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev